Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μετεκλογική κόντρα στην αντιπολίτευση με φόντο την κινεζική Huawei

Η Χ.Τρικούπη αποδίδει στους «Τσίπρα, Πολάκη, Παππά» το δημοσίευμα του Documento και προαναγγέλλει δικαστική εξέλιξη. Κουμουνδούρου: «Δεν είχαμε καν σχολιάσει το δημοσίευμα. Θα τα πουν και στο δικαστήριο αυτά;».

Μετεκλογική κόντρα στην αντιπολίτευση με φόντο την κινεζική Huawei

Η πρώτη μεγάλη μετεκλογική κόντρα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εκδηλώθηκε για δημοσίευμα το οποίο η Χ. Τρικούπη απέδωσε στην Κουμουνδούρου.

Συγκεκριμένα, για το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento που συνδέει την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ με την κινεζική Huawei, εξ αφορμής των πληροφοριών των New York Times για τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Στην απάντηση του προς το Documento το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής αποκαλεί την εφημερίδα “κεντρικό βραχίονα της μαύρης προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κλιμακώνει την επίθεση αποκαλώντας “βιτρίνα” τον νέο του πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη: “Οι κ.κ. Τσιπρας, Πολάκης, Παππάς και Βαξεβάνης μπορεί να βρήκαν ‘βιτρίνα’ από την Αμερική για να συνεχίσουν να έχουν ρόλο στα πράγματα, όμως μπροστά στα πρώτα αποτελέσματα της επιλογής τους, επιστρατεύουν τις πρακτικές της λασπολογίας, που ευτέλισαν τον ΣΥΡΙΖΑ”, σημειώνει. Και τους κατηγορεί όλους ότι, υιοθετώντας τις κατηγορίες εις βάρος του κ. Ανδρουλάκη, "δικαιώνουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Γρήγορη Δημητριάδη και το παρακράτος τους”.

ΣΥΡΙΖΑ: Στηρίξαμε τον κ. Ανδρουλάκη, αλλά…

Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, και ενώ μέχρι την κίνηση της Χ. Τρικούπη δεν είχε υπάρξει καμία δήλωση ή ανακοίνωση για το δημοσίευμα του Documento, επελέγη να δοθεί ιδιαίτερα σκληρή απάντηση.

Αφού υπενθύμισε ότι από την πρώτη στιγμή που αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο των υποκλοπών και η δράση του παρακράτους “που έστησε εντός του Μαξίμου ο κ. Μητσοτάκης”, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στάθηκε στο πλευρό όλων των θυμάτων και, κυρίως, του κ. Ανδρουλάκη απαιτώντας να γίνουν γνωστοί οι “υποτιθέμενοι εθνικοί λόγοι” για την παρακολούθησή του, επισήμανε: “Αντιθέτως, το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ και ο Πρόεδρός του συνεχίζουν τον μονομέτωπο αγώνα τους εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αφήνοντας στο απυρόβλητο τον κ. Μητσοτάκη. Τακτική που ακολούθησαν όλο το διάστημα πριν από τις εθνικές εκλογές, υπονομεύοντας συνειδητά κάθε προοπτική συγκρότησης μιας προοδευτικής κυβέρνησης”.

Η Κουμουνδούρου προσπερνά “τα μικροπολιτικά παιχνίδια”, όπως τα αποκαλεί, του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και επαναφέρει το ίδιο (αναπάντητο, ακόμα) ερώτημα: ποιοι ήταν οι εθνικοί λόγοι “της παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ του κ. Μητσοτάκη”.

Όσο για την προαναγγελία της Χ. Τρικούπη πως το ΠΑΣΟΚ θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, για το δημοσίευμα του Documento, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εάν το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα υποστηρίξει και στις δικαστικές αίθουσες ότι πίσω από αυτό βρίσκονται “οι Τσίπρας, Παππάς και Πολάκης”, όπως υποστηρίζει στην ανακοίνωσή του.

“Αν το κάνει, θα πρέπει και να το αποδείξει”, προσθέτουν… στέλνοντας το μήνυμα.

«Σιωπή για τον Μπέο;»

Μέχρι αργά το βράδυ δεν δόθηκε συνέχεια από καμία πλευρά. Άλλωστε η νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ επικεντρώνει “στην κοινωνία”, με τον κ. Κασσελάκη να επισκέπτεται σήμερα τον Βόλο και άλλες πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας (Παλαμά, Φάρσαλα, Δομοκό, Κιλελέρ), όπως είχαμε μεταφέρει χθες.

Πηγές του κόμματος επισημαίνουν με νόημα μάλιστα ότι ο κ. Κασσελάκης ήταν ο μοναδικός πολιτικός αρχηγός που επέκρινε τον δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο για τη συμπεριφορά του μετά τις πλημμύρες, εισπράττοντας (και ομοφοβικές) επιθέσεις από τον ίδιο.

Η συνέχεια επ' αυτού θα δοθεί σήμερα… επί του πεδίου, δηλαδή στον Βόλο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v