Εκλογές ΟΤΑ: Αμφίρροπες αναμετρήσεις σε Θεσσαλονίκη, Κατερίνη, Σέρρες

Βραχεία κεφαλή στη συμπρωτεύουσα για τον νυν δήμαρχο Κ. Ζέρβα, αμφίρροπη η αναμέτρηση στην Κατερίνη, άνετη επικράτηση του νυν δημάρχου στις Σέρρες, δείχνει δημοσκόπηση.

Εκλογές ΟΤΑ: Αμφίρροπες αναμετρήσεις σε Θεσσαλονίκη, Κατερίνη, Σέρρες

Μικτή είναι η εικόνα σε δήμους της δεύτερης μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης του aftodioikisi.gr, που διεξήχθη από 26 έως 29 Σεπτεμβρίου σε δείγμα 1260 πολιτών, εκ των οποίων τα 1008 με την online έρευνα και τα 252 με την τηλεφωνική έρευνα.

Συγκεκριμένα:

-Στο δήμο Θεσσαλονίκης το δίδυμο του β΄ γύρου φαίνεται ότι θα είναι ο (με υψηλές αρνητικές γνώμες -55,5% των δημοτών ζητούν να μην επανεκλεγεί) νυν δήμαρχος Κ. Ζέρβας που στηρίζεται από τη ΝΔ και ο Σπ. Πέγκας, που έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο νυν δήμαρχος συγκεντρώνει 26,6% έναντι 20,3 του κ. Πέγκα, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Στ. Αγγελούδης (ΠΑΣΟΚ) με 15,3%. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι καταγράφουν μονοψήφια ποσοστά (Β. Τομπουλίδης: 5,2%, Στ. Καλόγηρος: 4,9%, Δ. Τσαβλής: 2,7%, Μ. Κέκη: 2,6%, Γ. Κουριαννίδης και Δ. Ζιαμπάζης: 2,4%), ενώ το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου φτάνει στο 17,3% (12,8% αναποφάσιστοι, 3,6% «Κανέναν από τους παραπάνω», 0,6% «ΔΞ/ΔΑ» και 0,3% «Λευκό/Άκυρο»). Με αυτά τα δεδομένα, η αναμέτρηση στον β΄ γύρο αναμένεται αμφίρροπη, με προβάδισμα ωστόσο του κ. Πέγκα, ο οποίος έχει πολύ μεγαλύτερες «δεξαμενές», λόγω και της αρνητικής εικόνας του νυν δημάρχου.

-Αμφίρροπη είναι η αναμέτρηση και στο δήμο Κατερίνης με τον «γαλάζιο» νυν δήμαρχο Κ. Κουκοδήμο να έχει βραχεία κεφαλή έναντι του βασικού του αντιπάλου, επιχειρηματία, Γ. Ντούμου (34,5 έναντι 33,7%), ενώ ακολουθούν, ο προερχόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ, Σ. Τριανταφύλλου (10,5%) και ο υποψήφιος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ν Τσουπέης (2,3%).

-Επικράτηση από τον α΄ γύρο του νυν δημάρχου Α. Χρυσάφη, δείχνει η δημοσκόπηση του aftodioikisi.gr για το δήμο Σερρών. Συγκεκριμένα, ο κ. Χρυσάφης συγκεντρώνει 45,4% έναντι 35,2% της βασικής αντιπάλου του Β. Μητλιάγκα, ενώ η Β. Τούσκα («Λαϊκή Συσπείρωση»), καταγράφει 4,3%. Στις Σέρρες η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 20,1%, με το 14% των δημοτών να είναι αναποφάσιστοι, το 3,7% να μην επιλέγει κανέναν από τους τρεις υποψήφιους και το 2,4% να δηλώνει «ΔΞ/ΔΑ».

*Δείτε ολόκληρη τη δημοσκόπηση του aftodioikisi.gr στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v