Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαρινάκης: Αν κάποιος είναι ηττημένος, σίγουρα δεν είναι η ΝΔ και ο Μητσοτάκης

«Οι πολιτικοί συσχετισμοί αποτυπώνονται στον πρώτο γύρο», τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Το ΠΑΣΟΚ έβαλε πολύ χαμηλά τον πήχη και συμπεριφέρεται με αλαζονεία… Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε υποψήφιο σε καμία περιφέρεια και σε κανένα δήμο τον δεύτερο γύρο».

Μαρινάκης: Αν κάποιος είναι ηττημένος, σίγουρα δεν είναι η ΝΔ και ο Μητσοτάκης

«Δεν πανηγυρίζουμε, δεν θριαμβολογούμε, ούτε όμως και μηδενίζουμε», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Για το πολιτικό μήνυμα των αποτελεσμάτων της χθεσινής βραδιάς, παρέπεμψε στη δήλωση του Πρωθυπουργού.

«Εισπράττουμε τα μηνύματα του συνόλου των εκλογών, του πρώτου και του δεύτερου γύρου. Οι πολιτικοί συσχετισμοί μεταξύ των κομμάτων αποτυπώνεται στον πρώτο γύρο, γιατί σε αυτόν συμμετέχουν όλες οι παρατάξεις. Όπως και οι βουλευτικές εκλογές γίνονται μεταξύ όλων των παρατάξεων, όχι μεταξύ των δύο πρώτων επιλογών. Εκεί αποτυπώθηκαν πολιτικοί συσχετισμοί που έδειξαν μία ακόμα ψήφο εμπιστοσύνης των πολιτών στην Κυβέρνηση και στον Πρωθυπουργό. Από εκεί και πέρα είναι δεδομένο ότι υπήρξαν κάποια αποτελέσματα στον δεύτερο γύρο που δεν επιβεβαίωσαν σε επίπεδο προσώπων τις επιλογές που έχουμε στηρίξει», σημείωσε ο κ. Μαρινάκης και συνέχισε:

«Όταν κάνεις κάποιες επιλογές και είσαι κόμμα εξουσίας, οφείλεις να υπερασπίζεσαι τις επιλογές σου αυτές και δεν μπορείς να πεις "στηρίζω αυτούς τους 13 υποψηφίους, αλλά πάω να κερδίσω σε λιγότερες περιπτώσεις". Όταν στηρίζεις κάποιους ανθρώπους, τους στηρίζεις για να κερδίσεις. Εμείς είμαστε κυβέρνηση του 41% και όχι του 51%.

Στον Δήμο Θεσσαλονίκης, για παράδειγμα, στον πρώτο γύρο, οι πολίτες στήριξαν με 51,8% τον κ. Τζιτζικώστα και με 27% τον κ. Ζέρβα. Ούτε 51,8% έχει η ΝΔ ούτε 27% έχει. Δεν είναι "ηχηρό χαστούκι" στην κυβέρνηση, όπως λένε κάποιοι, από τη στιγμή που στον πρώτο γύρο πήρε τις 12 από τις 13 περιφέρειες, ποσοστό μεγαλύτερο από τις εθνικές εκλογές. Συνολικά από τις 13 Περιφέρειες, τις οκτώ κέρδισαν οι υποψήφιοι που στήριξε η ΝΔ -ο ένας με τη στήριξη και άλλου κόμματος, σε τέσσερις κέρδισαν στελέχη από τον δικό μας ιδεολογικό χώρο που δεν στηρίξαμε, ούτε φυσικά τα κόμματα της αντιπολίτευσης, και είχαμε μία περίπτωση που κέρδισε η αντιπολίτευση».

Στους δήμους, και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «δεν κέρδισαν οι επιλογές μας, και εκεί οφείλουμε να συγχαρούμε τους νικητές που κατάφεραν στον δεύτερο γύρο να πάρουν την πλειοψηφία. Κανείς ποτέ δεν έχασε τίποτα από τον διάλογο. Δεν κρύφτηκε ο κ. Μπακογιάννης».

Παράλληλα, υπερασπίστηκε τους Λευτέρη Αυγενάκη και Άδωνι Γεωργιάδη για δηλώσεις τους κατά την προεκλογική περίοδο σχετικά με τις αποζημιώσεις, το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης. «Στη Θεσσαλία, επειδή δεν είμαστε κυβέρνηση τριών μηνών, υπάρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις που αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση δεν χρηματοδοτεί με βάση την πολιτική προέλευση του κάθε δημάρχου και περιφερειάρχη. Δεν πρόκειται να συνδεθούν ποτέ οι αποζημιώσεις και η διαδικασία της αποκατάστασης, με βάση την πολιτική προέλευση του κάθε αυτοδιοικητικού... Ταυτόχρονα, υπάρχει ξεκάθαρη ελευθερία απ’ όποιον χώρο προέρχεται ο καθένα, να τοποθετείται πολιτικά».

Οι μάχες, σημείωσε ο κ. Μαρινάκης, «δίνονται και θα συνεχίσουμε να τις δίνουμε. Έχουμε κερδίσει το 60% των μαχών. Έχουμε λάβει τα μηνύματα. Στην πράξη έχει αποδείξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι σέβεται την αυτοδιοίκηση, συνεργάζεται με το σύνολο των αυτοδιοικητικών. Υποστήριξε το σύνολο των επιλογών του. Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πήρε το αεροπλάνο και πήγε στην Αμερική. Επιλογές είναι αυτές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε κάποιες επιλογές, τις υποστήριξε, κέρδισε τις 8 από τις 13, ενώ όλα τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης κέρδισαν τη 1, άντε άλλη 1 εν μέρει στην Κρήτη. Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήγε στους υποψηφίους και στον πρώτο γύρο και στον δεύτερο. Δεν κρυβόμαστε. Δεν λέμε αποτυπώθηκαν οι πολιτικοί συσχετισμοί και τώρα ας τρέξουν οι υποψήφιοι μόνοι τους. Ούτε συμπεριφερόμαστε όπως το ΠΑΣΟΚ, που έβαλε πολύ χαμηλά τον πήχη και συμπεριφέρεται με μια αλαζονεία που δεν έχω ξαναδεί τα τελευταία χρόνια. Αν κάποιος είναι ηττημένος, αυτός σίγουρα δεν είναι η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Ειδικά για τον κ. Κασσελάκη και τις δηλώσεις του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε πως ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ «είδε άλλο πρώτο γύρο, είδε και άλλο δεύτερο γύρο. Οι εκφράσεις αυτές είναι φαντάζομαι καθ’ υπόδειξη κάποιου από τους υπαρχηγούς του. Δεν μας απάντησε, φεύγοντας για την Αμερική, το κόμμα του πού κέρδισε, πέρα της Θεσσαλίας και της στήριξης του κ. Δούκα από τον κ. Ζαχαριάδη στην Αθήνα. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είχε υποψήφιο σε καμία περιφέρεια και σε κανέναν δήμο τον δεύτερο γύρο. Αν βγάζει επινίκια δήλωση, τότε ζούμε σε άλλο σύμπαν. Ο κόσμος θα κρίνει ποιος πατάει στη γη και ποιος βρίσκεται σε άλλη διάσταση».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v