Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαρινάκης: Έρχεται νέα στήριξη στο ρεύμα ως το τέλος του μήνα

Η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας είναι ένας εθνικός στόχος που πετύχαμε, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Κατηγορεί για λαϊκισμό τον Στ. Κασσελάκη. Τι είπε για υποκλοπές.

Μαρινάκης: Έρχεται νέα στήριξη στο ρεύμα ως το τέλος του μήνα

Μέχρι το τέλος του μήνα, θα υπάρξουν ανακοινώσεις από τον υπουργό Ενέργειας Θεόδωρο Σκυλακάκη, για περαιτέρω στήριξη έναντι των αυξήσεων στο ρεύμα.

Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, αυτό θα γίνει «σε συνέχεια των προηγούμενων παρεμβάσεων, ώστε να μην πληρώσουν οι πολίτες περισσότερες ανατιμήσεις στο ρεύμα. Το αν οι αυξήσεις συνδέονται με το μέγεθος των διεθνών εξελίξεων δεν είναι πλήρως αποτυπωμένο, όμως η οικονομία μας έχει τη δυνατότητα, χωρίς να εκτροχιάζεται, να προσαρμόζεται προς όφελος των πολιτών», σημείωσε.

Για την επενδυτική βαθμίδα που ανέκτησε η ελληνική οικονομία και από τον οίκο Standard’s & Poor’s, ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι «επιβεβαίωσε τη διεθνή εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία. Η αναβάθμιση αυτή αποτελεί κατάκτηση για την ελληνική οικονομία, η οποία πηγαίνει μπροστά παρά το ευρύτερο περιβάλλον αλλεπάλληλων, παγκόσμιων κρίσεων. Η S&P είναι ο τέταρτος κατά σειρά οίκος αξιολόγησης και ο δεύτερος αναγνωρισμένος από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που αποδίδει τους τελευταίους μήνες επενδυτική βαθμίδα στην Ελλάδα μετά από 13 χρόνια… Η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας είναι ένας εθνικός στόχος που πετύχαμε χάρη στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις και τη συνετή, ολοκληρωμένη δημοσιονομική πολιτική της Κυβέρνησης. Αλλά δεν αφορά μόνο την Κυβέρνηση. Η επενδυτική βαθμίδα σημαίνει χαμηλότερο κόστος δανεισμού για το Δημόσιο και δανεισμός με μικρότερα επιτόκια για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Η διαρκώς αυξανόμενη εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία μεταφράζεται σε περισσότερες επενδύσεις, περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας και, κατά συνέπεια, στην ακόμα μεγαλύτερη αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος όλων των πολιτών όπως ήδη συμβαίνει εξαιτίας των παρεμβάσεων της Κυβέρνησης», τόνισε.

Για τις επικρίσεις της κυβέρνησης από τον Στέφανο Κασσελάκη όσον αφορά την επενδυτική βαθμίδα, απάντησε: «Ή η αξιωματική αντιπολίτευση κατά κανόνα λαϊκίζει και προσπαθεί να υποβαθμίσει με μικρόψυχη λογική μια επιτυχία της χώρας ή έχουν καταφέρει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση να κοροϊδέψουν τους πάντες, τους μεγάλους οίκους αξιολόγησης, τη UniCredit, την ΕΚΤ, τη EUROSTAT».

Για την αρθρογραφία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ των ιδιωτικών ΑΕΙ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Μόνο και μόνο που συζητάμε αν έχει δυνατότητα ένα παιδί που τελειώνει σχολείο να σπουδάσει σε ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο, δεν αποτελεί τιμή για το πολιτικό μας σύστημα. Μακάρι να δούμε τον ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει υπέρ της αναθεώρησης τους άρθρου 16. Όπως μακάρι ο κ. Κασσελάκης, ως εκπρόσωπος της ομογένειας, να είχε ψηφίσει και την αυτονόητη ρύθμιση να ψηφίσουν οι Έλληνες εξωτερικού».

Για τη συνάντηση Τσίπρα -Παπανδρέου στις Βρυξέλλες, ο κ. Μαρινάκης σχολίασε: «Αν βάλει κανείς τις συγκεκριμένες εικόνες, λένε όλη την αλήθεια. Δεν είναι δική μας δουλειά να σχολιάσω ενδεχόμενες εξελίξεις στην κεντροαριστερά. Τα προβλήματα δεν τα λύνουν συνθήματα ή συμμαχίες, αλλά πολιτικές, σαφείς προτάσεις, συνέπεια λόγων κι έργων, σοβαρότητα. Η χώρα δεν πήγε πουθενά με κούφιες υποσχέσεις, εφόσον υπάρχει μια σαφής πρόταση από την αντιπολίτευση ρεαλιστική, μπορούμε να κάνουμε σοβαρή συζήτηση».

Ερωτηθείς για την απόφαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κ. Αδειλίνη να αναβαθμίσει την έρευνα υποκλοπών που την ανέθεσε σε αντεισαγγελέα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Η εξέλιξη αυτή είναι στο πλαίσιο της θεσμικής θωράκισης της υπόθεσης, μια σημαντική εξέλιξη για να μην παραγραφεί τίποτα. Δεν είναι δουλειά της εκτελεστικής εξουσίας να παρεμβαίνει στη δικαιοσύνη, σεβόμαστε απολύτως τον θεσμικό ρόλο της και αναμένουμε τα σχετικά πορίσματα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v