Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαρινάκης: Νέα στοχευμένη επιδότηση στους καταναλωτές αν ξεφύγουν οι τιμές στην ενέργεια

Οι ενεργειακές επιδοτήσεις στο επίκεντρο της ενημέρωσης του κυβερνητικού εκπροσώπου. Τι είπε για τους Σπαρτιάτες, τις παρακολουθήσεις του Predator, τις καταγγελίες Σκουρλέτη και τον Στέφανο Κασσελάκη.

Μαρινάκης: Νέα στοχευμένη επιδότηση στους καταναλωτές αν ξεφύγουν οι τιμές στην ενέργεια

«Στο πλαίσιο σχεδιασμού ενίσχυσης των πολιτών για τους επόμενους μήνες στον ενεργειακό τομέα, η κυβέρνηση επεξεργάζεται λεπτομερώς μέτρα στήριξης που θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα απ’ τον υπουργό κ. Σκυλακάκη και την υφυπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Σδούκου», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Το σχέδιο αυτό, όπως είπε, «περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ένα νέο επίδομα θέρμανσης που θα καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος των νοικοκυριών που θερμαίνονται με ηλεκτρισμό. Περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν απ’ την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση που από τη νέα χρονιά οι τιμές των ενεργειακών προϊόντων ξεφύγουν, τότε θα επανεξεταστεί άμεσα νέο σχήμα στοχευμένης επιδότησης για τους καταναλωτές. Η στήριξη της Κυβέρνησης προς τους πολίτες συνεχίζεται, με ξεχωριστή μέριμνα ειδικά για τους πλέον ευάλωτους συμπολίτες μας, με σεβασμό στα δημόσια οικονομικά και τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων», ανέφερε.

Για το αίτημα άρσης ασυλίας των 11 βουλευτών των Σπαρτιατών, ο κ. Μαρινάκης είπε πως «θα κινηθεί η δικαιοσύνη με τον ανεξάρτητο ρόλο της και θα ακολουθηθούν όλες οι δέουσες κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Το νομικό πλαίσιο που αποτελεί τον πυρήνα διαδικασίας είναι ο νόμος που ψήφισε η Βουλή με εισήγηση της κυβέρνησης, με τον οποίο ο Άρειος Πάγος απέκλεισε το κόμμα του έγκλειστου με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης (Κασιδιάρη), η αξιωματική αντιπολίτευση δεν τον είχε ψηφίσει».

Σχετικά με σημερινό δημοσίευμα (Inside Story) που θέλει μεταξύ των 88 προσώπων που παρακολουθούνταν από το Predator και την εισαγγελέα Βασιλική Βλάχου, ο κ. Μαρινάκης απάντησε ότι «είναι συνολικά μια υπόθεση που απασχολεί τη δικαιοσύνη. Αυτή λειτουργεί με τον ανεξάρτητο ρόλο της, όταν υπάρχει επίσημο πόρισμα, το σχολιάζουμε».

Για τις καταγγελίες Σκουρλέτη για τον τρόπο λειτουργίας trolls της Κουμουνδούρου στο διαδίκτυο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε: «Στον εσωκομματικό διάλογο και στις διενέξεις εντός ΣΥΡΙΖΑ, εμείς δεν έχουμε δουλειά να παρεμβαίνουμε. Όμως αναδείχθηκε κάτι πολύ σοβαρό που πολλοί από εμάς το αντιμετωπίσαμε εδώ και πολλά χρόνια, τον βούρκο του διαδικτύου. Όλοι το βλέπαμε, τις μαζικές προσωπικές επιθέσεις, τις απόπειρες δολοφονίας χαρακτήρων, τα χυδαία hashtags. Έρχεται όμως ένας διατελέσας γραμματέας του κόμματος -καθυστερημένα βεβαίως- και είπε κάτι πολύ σοβαρό που εμπλέκει ακόμα και τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να μα μάθουμε ποιοι δημοσιογράφοι εμπλέκονται. Και η ΕΣΗΕΑ να πάρει θέση, δεν είναι κάτι που μπορούμε να προσπεράσουμε. Επιβεβλημένη κριτική, αλλά με στοιχεία και χωρίς πέταγμα λάσπης. Η επιχειρούμενη προσπάθεια συμψηφισμού ή ίσων αποστάσεων με μια σειρά από άσχετα επιχειρήματα, η ταύτιση υπογείων γεμάτων λάσπη με μια σελίδα (Ομάδα Αλήθειας) που μπορεί να κάνει κριτική και αναπαράγει πράγματα, είναι άστοχη».

Για την κριτική του Στέφανου Κασσελάκη στον πρωθυπουργό για τον τρόπο διορισμού των διοικήσεων των νοσοκομείων, ο κ. Μαρινάκης είπε: «Ας μας απαντήσει ο κ. Κασσελάκης τι θέλει. Αν θέλει κάποιον με βουλκανιζατέρ να μπαίνει διοικητής σε νοσοκομείο, αν πρέπει να είναι πιο αυστηρά ή όχι τα κριτήρια, αν διαφωνεί ή όχι με την αξιολόγηση των διοικητών, καθώς και με τη συμμετοχή του ΑΣΕΠ στη διαδικασία. Είναι πλήρως άστοχος ο χαρακτηρισμός προς τον πρωθυπουργό, δεν έχει καμία λογική και βάση. Να θυμηθεί και ο ίδιος τι υποστήριζε παλαιότερα».

Αναφορικά με την τοποθέτηση του Νικήτα Κακλαμάνη και την ύπαρξη πολλών πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως η διεύρυνση της ΝΔ έχει φέρει αποτελέσματα, με σεβασμό στη βάση μας, στους ανθρώπους που διαχρονικά σέβονται τις αρχές της ΝΔ. Αυτή η σύνθεση σε γερά θεμέλια έχει πετύχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Σε αυτή τη λογική συνεχίζουμε, αντιμετωπίζοντας τα μεγάλα προβλήματα των πολιτών».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v