Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνάντηση Αποστολάκη με το σωματείο στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Εκπρόσωποι της «Τρίαινας» εξέθεσαν τους προβληματισμούς τους σχετικά με την εργασιακή επισφάλεια με το ισχύον ιδιοκτησιακό καθεστώς και την ανησυχία τους για το εάν και πώς θα διασωθούν οι θέσεις εργασίας και η τεχνογνωσία που διαθέτουν.

Συνάντηση Αποστολάκη με το σωματείο στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Ο βουλευτής Επικρατείας, τομεάρχης Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Ευάγγελος Αποστολάκης, συναντήθηκε στη Βουλή με εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων Ναυπηγείων Σκαραμαγκά «Η ΤΡΙΑΙΝΑ».

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο βουλευτής Αργολίδος, τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Γαβρήλος, καθώς και ο συντονιστής του τομέα Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ–Π.Σ. Γιώργος Μπαλάφας.

Οι εκπρόσωποι του Σωματείου, σύμφωνα με ανακοίνωση, εξέθεσαν τους προβληματισμούς τους σχετικά με την εργασιακή επισφάλεια που αντιμετωπίζουν στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά με το ισχύον καθεστώς. Επίσης εξέφρασαν την ανησυχία τους για το εάν και πώς θα διασωθούν οι θέσεις εργασίας τους καθώς και πώς θα διασωθεί η τεχνογνωσία που διαθέτουν και η οποία έχει αποκτηθεί από την ναυπήγηση και συντήρηση των μεγάλων μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού ( Φ/Γ και Υ/Β)

Εξέφρασαν την επιθυμία τους, εφόσον το εξειδικευμένο αυτό προσωπικό, δεν αξιοποιηθεί - προσληφθεί από την ίδια την ιδιοκτήτρια εταιρεία να απορροφηθεί από Τομείς του Δημοσίου και κυρίως από το Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό Σώμα, προκειμένου να καλύψουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Λόγω των πολλών κενών θέσεων τεχνικοεπισκευαστικού και όχι μόνο προσωπικού.

Οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων έχοντας την απαραίτητη εμπειρία και τεχνογνωσία μπορούν να συνεισφέρουν τα μέγιστα στην υποστήριξη των μονάδων του Π.Ν και του Λιμενικού Σώματος.

Υπήρξε εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων καθώς και διαβεβαίωση εκ μέρους των βουλευτών για την πρόθεσή τους να αναδείξουν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζομένους στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Υπήρξε επίσης διαβεβαίωση για ανάληψη κοινοβουλευτικής πρωτοβουλίας προς εύρεση κατάλληλων λύσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v