Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ: Αποκαλύφθηκε η κρυφή φορο-ατζέντα της ΝΔ

Στ. Κασσελάκης: Η αλαζονεία του «41%» και η δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ: μηδέν φόρος για εισόδημα μέχρι 10.000 ευρώ. Η προεκλογική υποκρισία μέσω … Γ. Κατρούγκαλου. Θ. Γλαβίνας: Η ΝΔ έλεγε προεκλογικά «είμαστε οι μόνοι που θα μειώσουμε τους φόρους».

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ: Αποκαλύφθηκε η κρυφή φορο-ατζέντα της ΝΔ

“Η ΝΔ πήρε 41%, εσείς πήρατε 17% και εσείς πήρατε 12%” ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ από το βήμα της Βουλής χθες, κατηγορώντας συνολικά την αντιπολίτευση για “μονότονη ατζέντα”.

Μετά την αιφνίδια απόφαση για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών, αρμόδιες πηγές του ΣΥΡΙΖΑ απαντούν στον κ. Μητσοτάκη: “εάν είχατε πει προεκλογικά γι' αυτή τη φορολόγηση θα έπαιρνε το κόμμα σας 41%;”.

Με το ερώτημα αυτό η αξιωματική αντιπολίτευση έδειξε ότι θα σηκώσει την κατηγορία που απευθύνει στο κυβερνών κόμμα και, προσωπικά, στον πρωθυπουργό, περί “κρυφής ατζέντας” και “εξαπάτησης των πολιτών”. Υπενθυμίζοντας τον “χαμό” που έγινε τρεις ημέρες πριν από τις κάλπες του Μαΐου με το επιχείρημα του Γιώργου Κατρούγκαλου για αναλογικές ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών. Επιχείρημα που οδήγησε τον ίδιον εκτός ψηφοδελτίου και κόστισε στον ΣΥΡΙΖΑ “έως και οκτώ μονάδες” κατά τους εκλογικούς αναλυτές.

Ενδεικτική ήταν η αντίδραση του Στέφανου Κασσελάκη: “Η λογική ’41% έχω, ό,τι θέλω κάνω’ οδηγεί και σε φορολογική αλαζονεία. Δεσμευόμαστε στους ελεύθερους επαγγελματίες ότι με εισόδημα ως 10.000 ευρώ, ο φόρος τους θα είναι μηδέν. Όχι επειδή σας κάνουμε χάρη, αλλά επειδή με αυτά τα εισοδήματα, είναι κοινωνική ανάγκη ο φόρος που πληρώνετε να είναι μηδέν”, δήλωσε μέσω των social media.

Προκαταλαμβάνοντας, μάλιστα, κυβερνητικές παραπομπές για αυξημένη φορολογία επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε ο ίδιος την απάντηση: “Φορολογία, θα μου πείτε ‘στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί’. Ναι, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε μια χώρα με άδεια ταμεία και έπρεπε να βγάλει τη χώρα από τη χρεοκοπία. Ξέρετε τι είναι να γίνει με το νέο φορολογικό καθεστώς Μητσοτάκη;».

“Τα προεκλογικά της ψέματα στη μεσαία τάξη αποκαλύπτονται”, ήταν η απάντηση του τομεάρχη Οικονομικών του κόμματος Νίκου Παππά στον Κωστή Χατζηδάκη, τονίζοντας: “Αντί για κατάργηση του Τέλους Επιτηδεύματος η κυβέρνηση φέρνει ελάχιστο φόρο κοντά στα 1.500 ευρώ για όλους. Το σχέδιο για κλείσιμο των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων επιταχύνεται. Επί Μητσοτάκη και Χατζηδάκη, τα μεγάλα ψάρια τρώνε τα μικρά και το Ταμείο Ανάκαμψης”.

Όπως εξηγούν αρμόδια στελέχη του κόμματος, είναι άλλο θέμα η δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών και άλλο η προεκλογική εξαπάτηση που αποδεικνύεται τέσσερις μήνες, μόλις, μετά τις εκλογές.

Σ. Φάμελλος: Απολύθηκαν (χθες) 2.500 πυροσβέστες

Με αφορμή τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για τον νέο τρόπο διορισμού διοικήσεων στο Δημόσιο, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης “χτύπησε” σε πολλά μέτωπα, που αφορούν οικονομία και κοινωνία, ωθώντας και άλλα κόμματα σε ανάλογες θέσεις.

Για παράδειγμα, ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος αποκάλυψε ότι χθες, πρώτη του μήνα, απολύθηκαν 2.500 εκπαιδευμένοι συμβασιούχοι πυροσβέστες.

Στην παρατήρηση κυβερνητικών βουλευτών ότι δεν πρόκειται για “απολύσεις” διότι, απλώς, έληξαν οι συμβάσεις τους, ο κ. Φάμελλος παρέπεμψε στην ίδια την Πυροσβεστική που μιλά για 3.600 κενές θέσεις, αλλά και στο γεγονός ότι η Υπηρεσία έχει τεράστιο φόρτο εργασίας και το καλοκαίρι με τις φωτιές και τον χειμώνα με τις πλημμύρες.

Θ. Γλαβίνας: Σε οικονομική αφαίμαξη πολλοί επαγγελματίες

Σχετική ανακοίνωση-καταγγελία για τις απολύσεις στην Πυροσβεστική έκανε και το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, ενώ ανέδειξε με έμφαση την ξαφνική νέα φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών.

“Η τεκμαρτή φορολόγηση συλλήβδην και οριζοντίως όλων των ελεύθερων επαγγελματιών, δεν σημαίνει ότι θα οδηγήσει στην καταπολέμηση του φαινομένου”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Θανάσης Γλαβίνας.

Και εξήγησε: "Έχουμε περιπτώσεις ελεύθερων επαγγελματιών οι οποίοι καταγράφουν ζημιές και ζορίζονται οικονομικά διότι, πέραν του γεγονότος ότι πιθανώς να έχουν πραγματικά λιγοστά έσοδα, έχουν και μία πάρα πολύ ακριβή καθημερινότητα με σούπερ-μάρκετ, ενοίκιο, καύσιμα και ρεύμα. Αν τα συνυπολογίσει όλα αυτά κανείς, θα δει ότι πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες οδηγούνται σε μία απόλυτη οικονομική αφαίμαξη”.

Με τη σειρά του, ο κ.Γλαβίνας υπενθύμισε την προεκλογική δέσμευση της ΝΔ “είμαστε οι μόνοι που θα μειώσουμε τους φόρους”, ενώ παρέπεμψε στην επικείμενη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό στη Βουλή, όπου θα αποτυπωθεί η αύξηση των εσόδων από τους έμμεσους φόρους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v