Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γκάλοπ Alco: Μειώνεται η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ

Η ΝΔ ανεβάζει τα ποσοστά της σε σχέση με την έρευνα του Σεπτεμβρίου. Πώς διαμορφώνονται τα ποσοστά των κομμάτων. Η ακρίβεια αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους πολίτες.

Γκάλοπ Alco: Μειώνεται η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ

Διευρύνεται το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 20,6%, έναντι 17% στην προηγούμενη δημοσκόπηση του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του Alpha.

Η ΝΔ ανεβάζει τα ποσοστά της σε σχέση με την έρευνα του Σεπτεμβρίου τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει νέες διαρροές (σχεδόν δύο μονάδες), ενώ το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει ανοδική πορεία, όπως και το ΚΚΕ.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 34,1% (από 32,3%) ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει στο 13,5% (από 15,3%), ενώ το ΠΑΣΟΚ με 12,7% (από 11,8%) και το ΚΚΕ με 8,6% (από 7,7%) ανεβάζουν τα ποσοστά τους.

Οι πολίτες επιλέγουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε ποσοστό 37%. Τον Στέφανο Κασσελάκη εμπιστεύεται το 8%, τον Νίκο Ανδρουλάκη 7% ενώ «κανέναν» απαντά το 30%.

Νο1 πρόβλημα η ακρίβεια

Η ακρίβεια παραμένει νούμερο ένα πρόβλημα για τους ερωτηθέντες. Το 46% απαντά ότι δεν βοηθούν «καθόλου» τα μέτρα της κυβέρνησης για την ακρίβεια. Το 33% απαντά «λίγο».

Σε ερώτημα σχετικά με τα μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και εάν εκτιμούν ότι θα βοηθήσουν την οικογένειά τους, το 46% των συμμετεχόντων στην έρευνα απαντά «καθόλου», το 33% «λίγο», το 14% λέει «αρκετά», ενώ το 2% «πολύ».

«Καθόλου» απαντά το 52% στο ερώτημα «πόσο θα λέγατε ότι πιστεύετε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού και υπουργών για αποκλιμάκωση των αυξήσεων στις τιμές, ειδικά στα είδη πρώτης ανάγκης». Στο ίδιο ερώτημα, το 22% των ερωτηθέντων απαντά «λίγο», το 17% «αρκετά», ενώ το 3% «πολύ».

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα, που είναι ενοικιαστές, απάντησαν σε ποσοστό 72% ότι δεν είχε επιπτώσεις στους ίδιους η άνοδος των τιμών των ενοικίων, το 27% λέει ότι υποχρεώθηκε να μετακινηθεί σε μικρότερο και φθηνότερο χώρο, ενώ το 1% έκλεισε την επιχείρηση.

Το 40% των ερωτηθέντων δηλώνει πως ανησυχεί «αρκετά» ότι θα χρειαστεί το χειμώνα να περιορίσει τις ώρες που θα λειτουργεί η θέρμανση στο σπίτι του, το 27% απαντά «πολύ», το 17% «λίγο», ενώ το 12% δηλώνει «καθόλου».

Σε ερώτημα εάν έχουν υποχρεωθεί να μειώσουν τις αγορές βασικών αγαθών, λόγω της ακρίβειας, το 43% των ερωτηθέντων δηλώνει «αρκετά», το 30%«πολύ», το 19% λέει «λίγο» και το 7% απαντά «καθόλου».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v