Τροπολογία-σφήνα έξι προεδρικών κατά των δημοψηφισμάτων για διαγραφές

Δεν υπογράφει ο Νίκος Παππάς. Η πρώτη ερμηνεία για την κίνησή τους στο νέο τοπίο μετά την (αναμενόμενη) αποχώρηση της «Ομπρέλας». Αποχώρησε ο Στέφανος Τζουμάκας

Τροπολογία-σφήνα έξι προεδρικών κατά των δημοψηφισμάτων για διαγραφές

Με τροπολογία-σφήνα στο σχέδιο πολιτικής απόφασης που θα ψηφιστεί σήμερα από την Κεντρική Επιτροπή, έξι στελέχη που βρίσκονται κοντά στον πρόεδρο συντηρούν την αντίθεσή τους στα δημοψηφίσματα για διαγραφές.

Κατά τις πληροφορίες, κατέθεσαν την εξής τροπολογία, χωρίς αυτή τη φορά την υπογραφή του Νίκου Παππά.

  • Δεν μπορεί να γίνονται αποδεκτές εμπρηστικές δημόσιες δηλώσεις από θεσμικούς εκπροσώπους του κόμματος, που αντί να ρίχνουν τους τόνους και να προωθούν την ενότητα αναπαράγουν και εντείνουν την εσωστρέφεια που πλήττει την εικόνα του κόμματος.
  • Δημοψηφίσματα για θέματα πειθαρχικών κυρώσεων, για τα οποία υπάρχουν ρητές προβλέψεις και όργανα στο καταστατικό, δεν μπορούν να πραγματοποιούνται.

Υπογράφουν οι: Όλγα Γεροβασίλη, Αλέκος Φλαμπουράρης, Κώστας Ζαχαριάδης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης.

Οι παραπάνω, συν ο κ. Παππάς, είχαν διαρρεύσει την Παρασκευή την αντίθεσή τους στην πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη για εσωτερικό δημοψήφισμα με ερώτημα τις διαγραφές των τεσσάρων στελεχών.

Μια πρώτη ερμηνεία της σημερινής τους κίνησης είναι να εμφανιστούν ως ενωτικοί που τείνουν χείρα φιλίας στις ομάδες Αχτσιόγλου-Τεμπονέρα μετά την αναμενόμενη (σήμερα) αποχώρηση της «Ομπρέλας» από το κόμμα.

Ταυτόχρονα, κατά την ίδια ερμηνεία, κάνουν πιο αισθητό το μήνυμά τους στον πρόεδρο να μην αγνοεί τα στελέχη της πλειοψηφίας σε κρίσιμα ζητήματα.

Αποχώρησε ο Στ. Τζουμάκας

Εν τω μεταξύ, όπως είχαμε αναφέρει το πρωί, ο Στέφανος Τζουμάκας ανακοίνωσε σήμερα την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Συνεπώς, η παραπομπή του για διαγραφή δεν υφίσταται, όπως και για τον Πάνο Σκουρλέτη ο οποίος αποχώρησε την Παρασκευή.

Το ίδιο θα ισχύσει και για τους Δημήτρη Βίτσα και Νίκο Φίλη εάν η «Ομπρέλα» επισημοποιήσει σήμερα την αποχώρησή της από το κόμμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v