Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαρινάκης: Δεν υπάρχει θέμα αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης

«Δεν ξέρω αν ο κ. Κασσελάκης θα συμμετέχει στην πορεία του Πολυτεχνείου με το μπλοκ της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ ή θα φτιάξει μπλοκ με την Goldman Sachs», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μαρινάκης: Δεν υπάρχει θέμα αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης

«Δεν υπάρχει θέμα αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης», επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Ανά τρία χρόνια, δηλαδή το 2027, με βάση το προσδόκιμο ζωής, γίνεται επανεξέταση των δεδομένων. Έχουμε καθήκον, όπως όλες οι χώρες, κάθε τρία χρόνια να αξιολογούμε τα δεδομένα, όμως ούτε στην ατζέντα υπάρχει, ούτε προγραμματισμός, ούτε πρόθεση της κυβέρνησης. Το λέω με κάθε σαφήνεια», σημείωσε και υπογράμμισε πως οι δύο υπουργοί της κυβέρνησης που έχουν τοποθετηθεί σχετικά, οι κ. Τσακλόγλου και Γεωργιάδης, δεν είπαν κάτι διαφορετικό.

Ο κ. Μαρινάκης για την επέτειο του Πολυτεχνείου, σημείωσε ότι «τιμούμε τους αγώνες για δημοκρατία, χωρίς να γίνονται αφορμή για διαφωνίες και κομματική εκμετάλλευση. Ο καθένας έχει δικαίωμα να συμμετέχει με όποιον τρόπο θέλει. Σεβόμαστε τους αγωνιστές δημοκρατίας, κάποιοι κάθε χρόνο προσπαθούν να εργαλειοποιήσουν την επέτειο του Πολυτεχνείου για να παραστήσουν δήθεν τους αγωνιστές. Εμείς προτιμάμε να το τιμούμε στην πράξη, με την καθημερινή μας παρουσία και ουσιαστικό σεβασμό».

Παράλληλα, καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση στον Νίκο Ανδρουλάκη έξω από το Πολυτεχνείο και διεμήνυσε ότι «αυτοί που εργαλειοποιούν πανεπιστημιακούς χώρους, ποτέ δεν μπορούν να δικαιολογούνται πολιτικά».

Όσο για την αυριανή παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη στην πορεία του Πολυτεχνείου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει. Δεν ξέρω πάντως αν θα πάει με το μπλοκ της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ ή θα φτιάξει μπλοκ με την Goldman Sachs».

Σχετικά με την εξεταστική για τα Τέμπη, τόνισε: «Δεν προσπαθούμε να κουκουλώσουμε την υπόθεση των Τεμπών». Έκανε λόγο για «υποκρισία και μικροπολιτικό τρόπο που αντιμετωπίζουν κάποια κόμματα της αντιπολίτευσης το θέμα» και επισήμανε ότι «η δικαιοσύνη κάνει ανεξάρτητα τη δουλειά της, ενώ παράλληλα θα προχωρήσουν και οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v