Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανδρουλάκης: Ανοίγει νέος κύκλος για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Πρέπει να αποδεικνύουμε καθημερινά ότι είμαστε το πιο χρήσιμο κόμμα για την πατρίδα, διαμήνυσε ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου. Αιχμές κατά ΝΔ για πληθωρισμό και Τέμπη.

Ανδρουλάκης: Ανοίγει νέος κύκλος για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Η κυβέρνηση αδρανεί μπροστά στον πληθωρισμό της απληστίας, που κατατρώει τα εισοδήματα των πολιτών, τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, λέγοντας ότι χρειάστηκαν δυόμισι χρόνια απαράδεκτης αδράνειας για να επιβάλλουν τέσσερα πρόστιμα.

«Έχουμε παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις όπως είναι η μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά για να σταματήσει το κράτος να κερδοσκοπεί εις βάρος των πολιτών. Η ΔΙ.Μ.Ε.Α. και η Επιτροπή Ανταγωνισμού πρέπει να ενισχυθούν και να κάνουν συνεχείς ελέγχους στην αγορά για να καταπολεμήσουν την κερδοσκοπία.
Παράλληλα, για να μειώσουμε το κόστος στέγασης, συμπληρωματικά στη δημιουργία της δεξαμενής κοινωνικών κατοικιών, προτείνουμε την άμεση κατάργηση της golden visa και  βραχυχρόνια μίσθωση με κανόνες» υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση της Χαριλάου Τρικούπη.

Ο ίδιος σημείωσε ακόμα ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έχει χρέος να υπηρετήσει με υψηλό δείκτη αξιοπιστίας και συνέπειας τον νέο κύκλο που ανοίγει για την παράταξη. «Οι αξίες, οι ιδέες και οι θέσεις μας θα υπηρετούν την προσπάθεια μας να υπάρξει μία ισχυρή δύναμη απέναντι στη Νέα Δημοκρατία που θα απελευθερώσει κοινωνικές δυνάμεις, οι οποίες θα συσπειρωθούν γύρω από την προσπάθειά μας να υπάρχει ισχυρή κυβερνητική εναλλακτική στη χώρα» πρόσθεσε.

«Πρέπει να αποδεικνύουμε καθημερινά ότι είμαστε το πιο χρήσιμο κόμμα για την πατρίδα. Δεν δίνουμε μάχη εξουσίας, αλλά πολιτική μάχη» τόνισε.

Ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ακόμα ότι η ΝΔ δεν θέλει να γίνει η προανακριτική επιτροπή για το έγκλημα στα Τέμπη. «Κερδίζουν χρόνο. Εκμεταλλεύτηκαν την αντιευρωπαϊκή ιδεοληψία του ΚΚΕ να ξεκινήσει η έρευνα της εξεταστικής επιτροπής από το 1997 οπότε και ξεκίνησε η ενσωμάτωση κοινοτικών οδηγιών για τους σιδηροδρόμους. Και ρωτώ: Δεν είναι επίδικο να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες όσων εντοπίζονται στη δικογραφία του Ευρωπαίου Εισαγγελέα για τη μη υλοποίηση της τηλεδιοίκησης, δηλαδή των κανόνων ασφαλείας που χρηματοδοτήθηκαν με κοινοτικούς πόρους ύψους 53 εκατομμυρίων ευρώ;» υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Μιλάμε για μια κουλτούρα διακυβέρνησης, που υπονομεύει ευθέως την ανεξαρτησία των θεσμών στον βωμό του κέρδους και της συγκάλυψης των σκανδάλων, όπως έκαναν και με τις υποκλοπές.

 


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v