Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ολοκληρώθηκε χωρίς απόφαση η σύσκεψη της «Ομάδας Αχτσιόγλου»

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 9 το βράδυ η πανελλαδική σύσκεψη. Προβληματισμός για το «τι θα κάνουμε μετά». Η τοποθέτηση του Νάσου Ηλιόπουλου για τα περί «βούρκου».

Ολοκληρώθηκε χωρίς απόφαση η σύσκεψη της «Ομάδας Αχτσιόγλου»

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 9 το βράδυ η πανελλαδική σύσκεψη της «Ομάδας Αχτσιόγλου», χωρίς να ληφθεί οριστική απόφαση.

Ο εκ των κεντρικών στελεχών της ομάδας, Νάσος Ηλιόπουλος, φέρεται να μίλησε για “κατάσταση βούρκο”. Ωστόσο έγκυρες πηγές διευκρινίζουν πως αναφερόταν στον “βούρκο του διαδικτύου” εναντίον της μειοψηφίας, με αφορμή την τελευταία ανάρτηση του Παύλου Πολάκη εναντίον της Σίας Αναγνωστοπούλου, όταν η τελευταία αμφισβήτησε τις επιτελικές ικανότητες του.

Kατά τις πληροφορίες, τα κεντρικά στελέχη, όπως η Έφη Αχτσιόγλου, ανέπτυξαν τον προβληματισμό πώς θα κινηθούν εάν ή όταν φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, εάν δηλαδή υπάρχει οργανωτική προετοιμασία και δυνατότητα, ενώ αυτή την παράμετρο έφερεται να έθεσε ως προϋπόθεση για την δική της απόφαση η Θεανώ Φωτίου.

Η Σία Αναγνωστοπούλου σημείωσε ότι για το δικό της βήμα θα “μιλήσουν” η συνείδηση της και οι άνθρωποι που την ψήφισαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δημήτρης Τζανακόπουλος τάχθηκε υπέρ της άμεσης αποχώρησης.

Αντιθέτως, ο Αλέξης Χαρίτσης, αφού εξήγησε ότι το πρόβλημα με τον Στέφανο Κασσελάκη είναι πολιτικό και όχι προσωπικό, συνέστησε να γίνουν προσεκτικά βήματα και όχι “άλμα στο κενό”.

Όπως σημειώναμε και το πρωί, τα κεντρικά στελέχη της “ομάδας Αχτσιόγλου” είναι, πλην της πρώην υπουργού, οι Αλέξης Χαρίτσης, Νάσος Ηλιόπουλος, Δημήτρης Τζανακόπουλος και Σία Αναγνωστοπούλου.

Και οι πέντε κατέχουν βουλευτική έδρα όπως η Θεανώ Φωτίου και η Μερόπη Τζούφη, επίσης μέλη της εν λόγω ομάδας, ενώ φέρεται να επορρεάζουν άλλους 2-3 βουλευτές, οι οποίοι έχουν αναλάβει και καθήκοντα τομεαρχών.

Στους ανεξάρτητους βουλευτές έχουν περάσει ήδη οι αποχωρήσαντες της “Ομπρέλας” Ευκλείδης Τσακαλώτος και Πέτη Πέρκα.

Για να σχηματισθεί νέα κοινοβουλευτική ομάδα (με όλα τα προνόμια που παρέχει ο κανονισμός της Βουλής) απαιτούνται τουλάχιστον 10 βουλευτές.

Ηλιόπουλος: Τι είναι βούρκος

Εν τω μεταξύ ο Νάσος Ηλιόπουλος πήρε μέσω Facebook θέση στη συζήτηση που προκάλεσε η τοποθέτησή του περί «βούρκου»:

Από το μεσημέρι με βάση διαρροές έχει ανοίξει μια συζήτηση περί βούρκου. Επειδή με αφορά προσωπικά ας βάλουμε λοιπόν τα πράγματα σε μία σειρά.

Τι είναι βούρκος; Βούρκος είναι να απαντάς στην πολιτική κριτική με προσωπικές επιθέσεις. Βούρκος είναι να διαστρεβλώνεις μια φράση και στη συνέχεια να συντονίζεις ένα ψηφιακό λιντσάρισμα. Βούρκος είναι να κάνεις πολιτική με ψέματα.

Είμαι στην Αριστερά και στον Συνασπισμό από το 2001. Το κόμμα μου, οι σύντροφοι μου, οι αγώνες μας δεν είναι βούρκος. Είναι η ζωή μου. Και αυτό για μένα είναι αδιαπραγμάτευτο.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα, η Ελενα Ακρίτα πήρε θέση, επίσης μέσω των social media για την τοποθέτηση που φέρεται να έκανε Νάσος Ηλιόπουλος:

Ο Νάσος Ηλιόπουλος ήταν ο πρώτος που με καλωσόρισε με ανοιχτή αγκαλιά, όταν ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα μου. Είχε προηγηθεί μια μακρά και εγκάρδια διαδικτυακή επικοινωνία και ήξερα ότι με εκτιμούσε.

Σήμερα μάς δήλωσε πως η πλειοψηφία των ψηφοφόρων που επέλεξε τον Κασσελάκη κυλιέται στο βούρκο. Ανάμεσα τους κι εγώ. Χτες ευχήθηκα να παραμείνει. Λάθος.

Νάσο, καλό δρόμο κι απ’ το πεζοδρόμιο. Για να μην πω τίποτα χειρότερο πάνω στην οργή και τη θλίψη μου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v