Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γκάλοπ Prorata: Αγώνας ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ για την τρίτη θέση

Πώς διαμορφώνονται τα ποσοστά των κομμάτων. Ποια είναι κάτω από το 3%. Η διαφορά ΝΔ με ΠΑΣΟΚ. Πώς βλέπουν οι πολίτες τον Στ. Κασσελάκη, στο ερώτημα ποιον πολιτικό αρχηγό προτιμούν. Το 71% δεν είναι ικανοποιημένο από το κυβερνητικό έργο.

Γκάλοπ Prorata: Αγώνας ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ για την τρίτη θέση

Μάχη για την τρίτη θέση δίνουν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Prorata. Σύμφωνα με τα στοιχεία, φαίνεται πως η Νέα Δημοκρατία διατηρεί σαφές προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου και το ΠΑΣΟΚ τοποθετείται σταθερά πλέον στη δεύτερη θέση.

Σχετικά με την πρόθεση ψήφου που καταγράφει η τακτική πανελλαδική δημοσκόπηση της Prorata «Σφυγμός Νοεμβρίου», η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό πρόθεσης ψήφου 34% και ακολουθεί με μεγάλη διαφορά το ΠΑΣΟΚ με 12%, ενώ η κομματική επιρροή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ΚΚΕ αποτυπώνεται στο 10,5%.

Η Ελληνική Λύση έχει 4%, η Πλεύση Ελευθερία 3,5%, η Νίκη και οι Σπαρτιάτες 2,5%, το ΜέΡΑ25 2%, οι αναποφάσιστοι φτάνουν στο 15,5%.

Σχετικά με το ερώτημα ποιον πολιτικό αρχηγό προτιμούν, ποσοστό 33% απαντά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, 23% τον Δημήτρη Κουτσούμπα, 18% τον Νίκο Ανδρουλάκη, 15% τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, 13% τον Κυριάκο Βελόπουλο, 11% τον Στέφανο Κασσελάκη, 4% τον Δημήτρη Νατσιό και 3% τον Βασίλη Στίγκα.

Ως προς την καταλληλόλητα για την πρωθυπουργία της χώρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης (39%) υπερέχει με εξαιρετικά μεγάλη διαφορά των ανταγωνιστών του, με τον Στέφανο Κασσελάκη, τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Δημήτρη Κουτσούμπα να συγκεντρώνουν ποσοστά χαμηλότερα του 6% στον σχετικό δείκτη. Ποσοστό 39% δεν εμπιστεύεται κανέναν πολιτικό αρχηγό για πρωθυπουργό της χώρας.

Το 71% των ερωτηθέντων δεν είναι ικανοποιημένο από το κυβερνητικό έργο και το 69% αξιολογεί αρνητικά την οικονομική κατάσταση στη χώρα.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα θεωρούνται ακρίβεια (με διαφορά 73%), υγεία-περίθαλψη (37%), χαμηλοί μισθοί-συνθήκες εργασίας (35%).

* Δείτε όλη την έρευνα στη στήλη "Συνοδευτικό Υλικό' 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v