Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανδρουλάκης: Να γίνει task force για τη Θεσσαλία

“Χρειάζεται ολιστικό σχέδιο”, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. “Γιατί πρέπει να μένουν άνεργοι τον χειμώνα οι εποχικοί δασοπυροσβέστες αντί να δουλέψουν, μαζί με τις άλλες υπηρεσίες, στην πρόληψη;”.

Ανδρουλάκης: Να γίνει task force για τη Θεσσαλία

Tη δημιουργία ανεξάρτητου φορέα που θα δουλέψει στα πρότυπα των Ολυμπιακών Αγώνων, ένα είδος task force, για την αποκατάσταση της Θεσσαλίας μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου, πρότεινε εκ νέου ο Νίκος Ανδρουλάκης.

“Χρειάζεται ολιστικό σχέδιο”, είπε, παρεμβαίνοντας στην ειδική συζήτηση στη Βουλή, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι στη Θεσσαλία ένα εκατομμύριο στρέμματα χάθηκαν κάτω από τα νερά ενώ πνίγηκαν 25.000 ζώα.

“Δεν μπορεί να γίνει ανεκτό αυτό που έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ στην Ηλεία, όπου ακόμα δημοπρατούνται έργα του πρώην Ταμείου Μολυβιάτη”, τόνισε.

Υψώνοντας εκ νέου δε, τα γνωστά τείχη απέναντι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πρόσθεσε δηκτικά: “δεν μπορείτε να λέτε ότι υπάρχει κίνδυνος επιστροφής στα παλιά, διότι δεν υπάρχει πια ο φόβος μίας νέας κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Υπάρχει πια ισχυρή προοδευτική αντιπολίτευση”.

Αναφερόμενος στην απουσία πρόληψης, έναντι των φυσικών καταστροφών, επισήμανε τη μη αξιοποίηση των εποχιακών δασοπυροσβεστών τους χειμερινούς μήνες. “Γιατί πρέπει να μένουν άνεργοι τον χειμώνα οι εποχικοί δασοπυροσβέστες αντί να δουλέψουν, μαζί με τις άλλες υπηρεσίες, στην πρόληψη;”, ρώτησε. Για να τονίζει πως η κυβέρνηση “δεν κάνει μεταρρυθμίσεις και κακοποιεί καθημερινά τη λέξη ‘ανθεκτικότητα’”.

Επικαλούμενος μάλιστα την κριτική που είχε αναπτύξει νωρίτερα ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελος, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η χώρα είναι η μοναδική στην ΕΕ που δεν έχει επικαιροποιήσει τους δασικούς χάρτες. “Αλλά θα μας πείτε ότι και γι΄αυτό φταίει η ΕΕ όπως είπατε για τα Τέμπη”, πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v