Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η γκάφα Τσακλόγλου με δικηγόρους-ντελιβεράδες σηκώνει θύελλα αντιδράσεων

Ο υφυπουργός Εργασίας αναρωτήθηκε γιατί οι χαμηλόμισθοι δικηγόροι δεν γίνονται ντελιβεράδες για να αμείβονται περισσότερο. Ζήτησε συγνώμη στη συνέχεια. Δικηγορικός Σύλλογος: Προσβάλει και απαξιώνει. Επίθεση από Κασσελάκη.

Η γκάφα Τσακλόγλου με δικηγόρους-ντελιβεράδες σηκώνει θύελλα αντιδράσεων

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε η χθεσινή δήλωση του υφ. Εργασίας Πάνου Τσακλόγλου ότι ένας χαμηλόμισθος δικηγόρος μπορεί να δουλέψει ως ντελίβερι για να έχει μεγαλύτερες απολαβές, με τον ίδιο να σπεύδει να ανασκευάσει στη συνέχεια.

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση ο Δικηγορικός Σύλλογος: 

«Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, που συνεδρίασε σήμερα 25.11.2023 στην Αθήνα, καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις απαράδεκτες δηλώσεις του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με τις οποίες επιχείρησε να προσβάλει και απαξιώσει το δικηγορικό σώμα. Ο αλαζών, καιροσκόπος και διανομέας αθλιοτήτων της εξουσίας υφυπουργός, με τη συμπεριφορά του αυτή προσβάλλει ευθέως το Κράτος Δικαίου, αναγκαίο και αναπόσπαστο τμήμα του οποίου αποτελούν οι δικηγόροι, ως συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης. Προσβάλλει και υποτιμά τη Δικαιοσύνη και τη διαδικασία απονομής της. Προσβάλλει όλους τους νέους επιστήμονες που έχουν αφιερώσει χρόνο και έχουν καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να εκπληρώσουν τα επαγγελματικά τους όνειρα. Ο Πρωθυπουργός οφείλει να τον αποπέμψει πάραυτα», σημειώνεται σε ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι ο υφυπουργός Εργασίας, Παναγιώτης Τσακλόγλου, κατά τη διάρκεια συζήτησης για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο στο Action24, όταν ο δημοσιογράφος είπε «έχω φίλο που δουλεύει σε δικηγορικό γραφείο και παίρνει εννιά κατοστάρικα και έχω φίλο ντελιβερά που παίρνει 1.400», απάντησε «γιατί δεν πάει ο φίλος σας, ο δικηγόρος να δουλέψει ντελιβεράς;».

Σε μια προσπάθεια να μαζέψει το θέμα αργότερα, ο κ. Τσακλόγλου έκανε την εξής ανάρτηση στο Facebook: 

«Σε συνέντευξή μου σήμερα στο Action24 προχώρησα σε δήλωση η οποία ήταν άστοχη και για την οποία θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη. Σε καμία περίπτωση δεν είχα πρόθεση να προσβάλω τους δικηγόρους τους οποίους σέβομαι. Σε όλη μου τη διαδρομή πορεύομαι με βαθειά εκτίμηση προς όλες τις επαγγελματικές ομάδες. Το θέμα της φοροδιαφυγής είναι ζήτημα πρωτίστως κοινωνικής δικαιοσύνης. Μια λανθασμένη έκφραση δεν πρέπει να οδηγήσει στο να αναιρέσει την ουσία της συζήτησης».

Κασσελάκης: Οι δικηγόροι καλούνται από τον Υφυπουργό Εργασίας να γίνουν ντελιβεράδες

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, με ανάρτησή του στο Twitter επιτέθηκε στον υφυπουργό:

«Οι δικηγόροι καλούνται από τον Υφυπουργό Εργασίας “να γίνουν ντελιβεράδες, γιατί έχουμε πολλούς δικηγόρους και σχετικά λίγους ντελιβεράδες”. Επειδή όμως έχουμε, αναλογικά, ακόμα πιο πολλούς υπουργούς και υφυπουργούς (στο πιο πολυπληθές κυβερνητικό σχήμα της Ευρώπης), τους καλώ να δώσουν εκείνοι πρώτοι το καλό παράδειγμα του μεροκάματου, εφαρμόζοντας τον νόμο της προσφοράς και της ζήτησης».

ΠΑΣΟΚ: Αλαζονεία και έπαρση

«Ο Υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, χθες στη Βουλή επιδόθηκε σε ένα κρεσέντο προκλήσεων καθοδηγώντας τη στάση συγκάλυψης των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, που απέρριψαν τη διερεύνηση της τραγωδίας των Τεμπών στη βάση της δισκογραφίας του Ευρωπαίου Εισαγγελέα», σημειώνει το ΠΑΣΟΚ.

«Μάλιστα, χειροκρότησαν θερμά τον πρώην Υπουργό, που είναι υπεύθυνος για τη μη έγκαιρη ολοκλήρωση του έργου της τηλεδιοίκησης, που θα εγγυόνταν την ασφάλεια των πολιτών. Ο Υφυπουργός Εργασίας, Παναγιώτης Τσακλόγλου, που «ανεβοκατεβάζει» τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα τηλεοπτικά παράθυρα, απαξίωσε χθες τους επιστήμονες ελεύθερους επαγγελματίες. Είναι αυτοί, που μπαίνουν στο στόχαστρο της φορολογικής ατζέντας, που επιμελώς απέκρυψε προεκλογικά η Κυβέρνηση έχοντας το θράσος να επιτίθεται στο ΠΑΣΟΚ που πρότεινε τη φορολόγηση όσων κατέχουν μετοχές και ακίνητα αξίας εκατομμυρίων ευρώ, και όχι των αδύναμων και της μεσαίας τάξης.

Ας μην έχουν όμως αυταπάτες: Τώρα είναι αντιμέτωποι με τα προβλήματα που δεν έλυσαν και όσα οι ίδιοι δημιούργησαν».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v