Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανδρουλάκης: Προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ η αναγέννηση του ΕΣΥ

«Έχουμε το υψηλότερο κόστος ιδιωτικών δαπανών υγείας, μετά τη Βουλγαρία, σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτά είναι τα πραγματικά δεδομένα που έχουμε χρέος να αντιμετωπίσουμε», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ανδρουλάκης: Προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ η αναγέννηση του ΕΣΥ

Το Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου επισκέφθηκε το πρωί ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης και συζήτησε με τη διοίκηση και τους εργαζομένους.

Η έλλειψη αναισθησιολόγων στο Βενιζέλειο έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στα τακτικά χειρουργεία.

Το απόγευμα στον κινηματογράφο “Αστόρια” διοργανώνεται μεγάλη θεματική εκδήλωση για την αναγέννηση του Ε.Σ.Υ. με κεντρικό ομιλητή τον κ. Ανδρουλάκη.

Ακολουθεί η δήλωση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής:

«Βασική προϋπόθεση μιας ανθρώπινης και δίκαιης κοινωνίας είναι η επένδυση σε ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος, -στη δημόσια Υγεία και τη δημόσια Παιδεία-, ώστε όλοι οι πολίτες και ιδιαίτερα οι πιο αδύναμοι να έχουν πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες.

Σήμερα, εδώ, στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, συζητήσαμε με τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και το προσωπικό για τα προβλήματα που υπάρχουν.

Η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε, όπως έπρεπε, το Ταμείο Ανάκαμψης. Γι’ αυτό, λοιπόν, έχουμε χρέος να στηρίξουμε τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά. Να υπάρξει αύξηση των μισθών και κίνητρα σε ειδικότητες, που λείπουν από τα νοσοκομεία μας και ως αποτέλεσμα έχουν χιλιάδες χειρουργεία να παίρνουν συνεχώς αναβολές.

Προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ είναι να αναγεννηθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Εμείς το φτιάξαμε κι έχουμε χρέος να προσφέρουμε τις υπηρεσίες εκείνες, που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία η οποία, δυστυχώς, συνεχώς γερνάει.

Έχουμε το υψηλότερο κόστος ιδιωτικών δαπανών υγείας, μετά τη Βουλγαρία, σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτά είναι τα πραγματικά δεδομένα που έχουμε χρέος να αντιμετωπίσουμε.

Γι’ αυτό και σήμερα, στο Ηράκλειο, το απόγευμα έχουμε καλέσει γιατρούς, νοσηλευτές, εξειδικευμένους στα οικονομικά της Υγείας και ασθενείς, προκειμένου να συζητήσουμε για αυτό το τεράστιο ζήτημα, που ταλανίζει την ελληνική κοινωνία. Θέλουμε να είμαστε στην προτεραιότητα των λύσεων και όχι να αναμοχλεύονται συνεχώς τα ίδια προβλήματα που εμποδίζουν –ιδίως τους πιο αδύναμους- να έχουν πρόσβαση σε αξιοπρεπείς υπηρεσίες υγείας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v