Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης: Ανθεκτική η οικονομία, αναπτυσσόμαστε γρηγορότερα από την ΕΕ

Θα πιάσουμε χωρίς πρόβλημα τους στόχους, εκτίμησε μιλώντας στο Bloomberg. Πώς τοποθετήθηκε για τον τουρισμό, την κλιματική κρίση και το πρόβλημα της μετανάστευσης.

Μητσοτάκης: Ανθεκτική η οικονομία, αναπτυσσόμαστε γρηγορότερα από την ΕΕ

Η ελληνική οικονομία είναι ανθεκτική, το ΑΕΠ αυξάνει με ταχύτητα μεγαλύτερη από αυτή της ευρωζώνης, τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας στο Bloomberg. Η χώρα πήρε επενδυτική βαθμίδα, κάτι σημαντικό για το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους. Θεωρώ ότι θα διατηρήσουμε αυτή την ανάπτυξη και τα επόμενα χρόνια, δήλωσε.

Σημείωσε ότι η χώρα έχει δημοσιονομική σταθερότητα και εκτίμησε ότι θα πιάσουμε τους στόχους χωρίς πρόβλημα.

Αναφορικά με τον τουρισμό, δήλωσε ότι παρά την ύφεση ο κόσμος ταξιδεύει και συνεχίζει να προτιμά την Ελλάδα. Ερωτηθείς αν λόγω κλιματικής αλλαγής ο κόσμος δεν θα προτιμά χώρες όπως η Ελλάδα, απάντησε ότι δεν πιστεύει ότι θα γίνει αυτό. Σημείωσε δε ότι δεδομένης της κατάστασης, η χώρα θα πετύχει επέκταση της τουριστικής σεζόν και υπό αυτή την έννοια θα επωφεληθεί. Κάποιοι θα επιλέγουν να μην έρχονται στη χώρα Ιούλιο - Αύγουστο, όχι γιατί είναι υψηλές οι θερμοκρασίες αλλά επειδή υπάρχει πολυκοσμία.

O πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η χώρα είναι στους οδηγούς σε ό,τι αφορά τις ΑΠΕ, ενώ εκτίμησε ότι το φυσικό αέριο θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως «καύσιμο μετάβασης».

Για το μεταναστευτικό δήλωσε ότι θα πρέπει να είμαστε αυστηροί στο θέμα της αντιμετώπισης των διακινητών και να προσφέρουμε νόμιμους τρόπους για όσους θέλουν να έρθουν στην Ευρώπη. Εμείς έχουμε ανάγκη για ανθρώπους στη γεωργία, επεσήμανε.

Ο Σούνακ

«Στο πνεύμα των μακροχρόνιων και καλών σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες, τις οποίες θέλω να διαφυλάξω, δεν έχω πολλά να προσθέσω σε αυτό το θέμα, ούτε και να εμπλακώ στην εσωτερική βρετανική πολιτική. Είπαμε ό,τι έπρεπε να πούμε πάνω σε αυτό το θέμα και δεν θέλω να σχολιάσω κάτι παραπάνω», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μετά από σχετική ερώτηση είπε πως δεν έχει μιλήσει με τον Βρετανό ομόλογό του Ρίσι Σούνακ από την Τρίτη, όταν εκείνος ακύρωσε τη συνάντησή τους και πως έχει αφήσει πίσω του το συμβάν.

 

* Δείτε όλο τον διάλογο στη στήλη Συνοδευτικό Υλικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v