Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αχτσιόγλου: Γιατί πρέπει να καταψηφιστεί το νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια

Η πρώτη παρέμβαση στη Βουλή εν όψει της επίσημης συγκρότησης της νέας Κ.Ο. τη Δευτέρα

Αχτσιόγλου: Γιατί πρέπει να καταψηφιστεί το νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια
“Για τους λόγους αυτούς θα προτείνω να καταψηφιστεί το νομοσχέδιο”. Με αυτή τη φράση η Έφη Αχτσιόγλου ολοκλήρωσε την παρέμβασή στη συνεδρίαση της Βουλής για τα κόκκινα δάνεια. 
Ήταν η πρώτη παρέμβαση της πρώην υπουργού εδώ και πολλούς μήνες όπου μίλησε σε πρώτο ενικό καθώς η νέα κοινοβουλευτική ομάδα των 11 βουλευτών που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ θα συγκροτηθεί επισήμως τη Δευτέρα το απόγευμα. 
 
“Δυστυχώς, με το παρόν νομοσχέδιο ακολουθείτε και επιμένετε στην ίδια εσφαλμένη και κοινωνικά επιβλαβή στρατηγική που έχει μετατρέψει το ζήτημα του ιδιωτικού χρέους σε ένα από τα μεγαλύτερα αν όχι το μεγαλύτερο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας. Διότι έχετε επιλέξει να εξυπηρετείτε τα συμφέροντα των τραπεζών, των funds και των servicers, με την αξιοποίηση δημοσίου χρήματος”, είπε.
 
Όπως έγινε γνωστό, η επίσημη παρουσίαση της νέας Κ.Ο. θα γίνει σε εκδήλωση, όπου θα ανακοινωθεί και το όνομα, με κάποιες διαρροές να εμφανίζουν ως επικρατέστερο το “Αριστερά Μπροστά”. 
 
Ο Αλέξης Χαρίτσης θα είναι ο πρόεδρος, με Γραμματέα την Πέτη Πέρκα και κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους τους Ευκλείδη Τσακαλώτο και Νάσο Ηλιόπουλο. 
Όσο για το νέο κόμμα, η ίδρυση του θα καθυστερήσει, όπως έχει επισημανθεί από τους ίδιους τους “πρώην’ του ΣΥΡΙΖΑ. Κι αυτό επειδή αναζητείται ευρύτερη συμμετοχή “άστεγων” αριστερών, προκειμένου το νέο κόμμα να μην είναι μόνο άθροισμα της “ομάδας Αχτσιόγλου” και της “Ομπρέλας”.
 
Την Τρίτη θα ανακοινωθεί και η νέα σύνθεση των Επιτροπών της Βουλής, αφού θα ενταχτούν σ΄αυτές οι βουλευτές της νέας Κ.Ο. Δεδομένου ότι ο αριθμός των μελών των Επιτροπών είναι καθορισμένος, μένει να δούμε σε ποια κόμματα θα γίνει η αντικατάσταση βουλευτών.
 
Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, η νέα Κ.Ο. δεν θα εκπροσωπηθεί στο Προεδρείο της Βουλής, καθώς αυτό εκλέγεται άπαξ στην αρχή της κοινοβουλευτικής περιόδου.
 
 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v