Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στ. Παπασταύρου για Ημέρα Αναπηρίας: Ωρα ευαισθητοποίησης και μεγάλης ευθύνης

«Ημέρα ευαισθητοποίησης και μεγάλης ευθύνης. Ημέρα συμπερίληψης και ορατότητας για τα άτομα με αναπηρία, αλλά και ενότητας για όλη την κοινωνία». Νέα Εθνική Στρατηγική για τα Δικαιώματα των ΑμεΑ εξήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας.

Στ. Παπασταύρου για Ημέρα Αναπηρίας: Ωρα ευαισθητοποίησης και μεγάλης ευθύνης

Με αφορμή τη σημερινή Εθνική και Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας αλλά και εκδήλωση αντίστοιχου περιεχομένου στο Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ο υπουργός Επικρατείας, με αρμοδιότητα στο Συντονιστικό Μηχανισμό των Ατόμων με Αναπηρία, Σταύρος Παπασταύρου δήλωσε από την εκδήλωση: «Σήμερα είναι μέρα ευαισθητοποίησης και μεγάλης ευθύνης συγχρόνως. Ημέρα συμπερίληψης και ορατότητας για τα Ατομα με Αναπηρία, αλλά και ενότητας για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία».

Επιπλέον επισήμανε: «Κάναμε πολλά βήματα για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία. Γνωρίζω όμως ότι έχουν να γίνουν πολλά ακόμη, ώστε κανένας και καμία να μη μένει πίσω. Ξέρω ότι έχουμε όλοι μαζί πολλή δουλειά να κάνουμε για να εξαλείψουμε αποκλεισμούς, εξαιρέσεις και προκαταλήψεις».

Και κατέληξε με τη διαβεβαίωση πως «η νέα Εθνική Στρατηγική για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία που σύντομα θα ανακοινωθεί θα μας φέρει πιο κοντά στη κοινωνία που οραματιζόμαστε. Μια πολιτισμένη κοινωνία που θα σέβεται και θα εγγυάται ισότιμη πρόσβαση σε όλα ανεξαιρέτως τα μέλη της».

Το 1ο Open Agora είναι συνάντηση του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με μη κερδοσκοπικές, ανεξάρτητες, εθελοντικές και ακτιβιστικές οργανώσεις. Είναι αφιερωμένο στη θεματική «Υγεία, Ψυχική Υγεία και Αναπηρία».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v