Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προειδοποίηση ΕΥΠ σε κυβερνητικά στελέχη: Τα κινητά δεν είναι ασφαλή

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών προειδοποιεί τα στελέχη της κυβέρνησης ότι οι τηλεφωνικές συνομιλίες τους καθώς και η ανταλλαγή γραπτών μηνυμάτων μέσω γνωστών εφαρμογών κρυπτογραφημένης επικοινωνίας δεν θα πρέπει να θεωρούνται ασφαλείς και αδιάβλητες.

Προειδοποίηση ΕΥΠ σε κυβερνητικά στελέχη: Τα κινητά δεν είναι ασφαλή

«Οι τηλεφωνικές σας συνομιλίες μέσω των ήδη γνωστών εφαρμογών επικοινωνίας δεν είναι ασφαλείς», αναφέρεται σε επείγον έγγραφο που απέστειλε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών σε κυβερνητικά στελέχη και κορυφαίους κρατικούς αξιωματούχους την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Το σήμα της ΕΥΠ προκαλεί ανησυχία και τροφοδοτεί διάφορα σενάρια αναφορικά με το τι πραγματικά οδήγησε τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας να προχωρήσουν στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Σύμφωνα με καλά ενημερωμένη πηγή, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών προειδοποιεί τα στελέχη της κυβέρνησης ότι οι τηλεφωνικές συνομιλίες τους καθώς και η ανταλλαγή γραπτών μηνυμάτων μέσω των ήδη γνωστών εφαρμογών κρυπτογραφημένης επικοινωνίας δεν θα πρέπει να θεωρούνται ασφαλείς και αδιάβλητες και γι’ αυτό τον λόγο τούς ζητάει να μη χρησιμοποιούν τις εν λόγω εφαρμογές για ευαίσθητα θέματα που άπτονται του κυβερνητικού έργου.

Καλά ενημερωμένη πηγή αποκάλυψε στην «Κ» ότι στη σχετική επιστολή η ΕΥΠ ζητά να μη χρησιμοποιούνται οι εν λόγω εφαρμογές για ευαίσθητα θέματα που άπτονται του κυβερνητικού έργου, προτρέποντάς τους να τις υποκαταστήσουν με άλλη, λιγότερο δημοφιλή εφαρμογή, που έχει τις ρίζες της στην Ελβετία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v