Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ν. Aνδρουλάκης: Η πολιτική της κυβέρνησης επιφέρει γενικευμένη ανασφάλεια

«Κακοπληρωμένες δουλειές, πανάκριβη καθημερινότητα, απουσία κοινωνικής πολιτικής μετά από πέντε χρόνια διακυβέρνησής σας», τόνισε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ-Κίνημα Αλλαγής.

Ν. Aνδρουλάκης: Η πολιτική της κυβέρνησης επιφέρει γενικευμένη ανασφάλεια

Με γκρίζα χρώματα περιέγραψε την κατάσταση της οικονομίας και της κοινωνίας ο Νίκος Ανδρουλάκης, σημειώνοντας μάλιστα πως μετά από πέντε χρόνια διακυβέρνησης, η ΝΔ δεν έχει μέτρο σύγκρισης τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. “Έχουμε κακοπληρωμένες δουλειές και πανάκριβη καθημερινότητα” ήταν η κατακλείδα της ομιλίας της, εξηγώντας τους λόγους καταψήφισης του Προϋπολογισμού από το κόμμα του.

“Επικρατεί γενικευμένη ανασφάλεια” είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, αναφερόμενος εκτενώς στην τραγωδία των Τεμπών αλλά και στα τελευταία φαινόμενα οπαδικής βίας.

Περιγράφοντας την “μεγάλη εικόνα”, αναφέρθηκε ειδικά στην εργασία (η παραγωγικότητα της εργασίας είναι στο μισό από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο), στην Παιδεία (μεγάλο χάσμα ανάμεσα στα ιδιωτικά και δημόσια σχολεία) και στην Υγεία (“ο ελληνικός λαός πληρώνει τις δεύτερες μεγαλύτερες ιδιωτικές δαπάνες υγείας σύμφωνα με τη Eurostat).

Ειδικά για την Υγεία, ανέδειξε φαινόμενα όπως ότι “4000 ασθενείς περιμένουν στις λίστες ντροπής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου”, την ανάλογη κατάσταση σε άλλα δημόσια νοσοκομεία, ενώ υπενθύμισε ότι προσφάτως “νεογνά και μητέρες έμειναν χωρίς θέρμανση στο μαιευτήριο “Ελενα”).

Ο κ.Ανδρουλάκης έκανε εκτενή αναφορά στη μείζον πρόβλημα της λαϊκής στέγασης, κατηγορώντας την κυβέρνηση για πλήρη απραξία σε ό,τι αφορά τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα (“κάνατε το Μαξίμου γραφείο real estate”).

Επίσης, καυτηρίασε το φορολογικό (“φορολογείτε επαγγέλματα και όχι εισοδήματα”), την πολιτική στα κόκκινα δάνεια και στο ιδιωτικό χρέος, επαναφέροντας τις προτάσεις που έχει καταθέσει το κόμμα του. Ανάμεσα σε αυτά, το “νέο ΕΚΑΣ” για τους συνταξιούχους.

Επικαλούμενος τις τεράστιες καταστροφές, με έμφαση στη Θεσσαλία, μίλησε για την ανάγκη πραγματικής επένδυσης στην πρόληψη και στην ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη. 

“Αφήσατε στο έλεος του Θεού τον σιδηρόδρομο, ενώ απουσιάζει το σύγχρονο δίκτυο ενέργειας που απαιτεί η δίκαιη πράσινη μετάβαση”, είπε.

“Εχουμε άλλες προτεραιότητες” είπε, απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα, παρουσιάζοντας το μοντέλο ανάπτυξης και κράτους που προτείνει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. 

“Εμείς θέλουμε Δικαιοσύνη για όλους, εσείς αποδείξατε ότι ρίχνετε σκοτάδι όποτε το πρόβλημα σας αφορά”, τόνισε, λέγοντας μάλιστα ότι αυτή την τακτική ακολουθούσε και ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v