Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καταψήφισε την τροπολογία ο Σαμαράς «ό,τι είχα χρέος να πω, το είπα»

«Ο,τι είχα χρέος να πω, το είπα. Και όποιος θέλει να το καταλάβει, το κατάλαβε», δήλωσε μετά την ψηφοφορία για την τροπολογία που αφορά τους μετανάστες.

Καταψήφισε την τροπολογία ο Σαμαράς «ό,τι είχα χρέος να πω, το είπα»

Καταψήφισε, όπως αναμενόταν, ο Αντώνης Σαμαράς την τροπολογία για τις άδειες εργασίας μεταναστών. Στην ονομαστική ψηφοφορία έλαβαν μέρος 295 βουλευτές. «Ναι» είπαν 262 βουλευτές, «όχι» 32 βουλευτές, ενώ ένας ψήφισε παρών.

Οι απόντες από την ψηφοφορία είναι: Έλενα Ακρίτα (ΣΥΡΙΖΑ, απούσα λόγω Covid), Σταύρος Μιχαηλίδης (ΠΑΣΟΚ) και οι τρεις των Σπαρτιατών Γιώργος Ασπιώτης, Μιχάλης Γαυγιωτάκης και Πέτρος Δημητριάδης. Το παρών ήταν της ανεξάρτητης βουλευτού (πρώην Πλεύση Ελευθερίας) Αρετή Παπαϊωάννου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κος Μιχαηλίδης από το ΠΑΣΟΚ είχε διατυπώσει την αντίρρησή του με τη διάταξη για τους μετανάστες καθώς η εκλογική του περιφέρεια, Χίος, έχει ισχυρό αντιμεταναστευτικό ρεύμα. 

Κατά συνέπεια, όλοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, πλην του Αντώνη Σαμαρά, ψήφισαν υπέρ της τροπολογίας.

«Ο,τι είχα χρέος να πω, το είπα. Και όποιος θέλει να το καταλάβει, το κατάλαβε», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός μετά την ψηφοφορία.

«Οι οικογένειες τα λύνουν μεταξύ τους, εμείς θα τα βρούμε με τον Αντώνη Σαμαρά», είπε πριν την ψηφοφορία ο Άδωνις Γεωργιάδης, παρεμβαίνοντας, για άλλη μία φορά, στη Βουλή σχετικά με το «όχι» του πρώην πρωθυπουργού στο νομοσχέδιο για τους μετανάστες.

«Αν δεν υπήρχε ο Άγιος Αντώνης Σαμαράς, θα είχαμε τον Μπολιβάρ, όχι ευρώ», πρόσθεσε, κάνοντας εκτενή αναδρομή στα πρώτα μνημονιακά χρόνια και στο 2015.

Η έτερη φράση του κ. Γεωργιάδη, ότι με αφορμή την αναφορά του «στις οικογένειες», εύχεται χρόνια πολλά στη σκυλίτσα του Στ. Κασσελάκη, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ζωής Κωνσταντοπούλου: αφού υπενθύμισε ότι πρώτη είχε παρατηρήσει πως ο κ. Κασσελάκης ήταν «ουρανοκατέβατος» στην Αριστερά, χαρακτήρισε απρέπεια την αναφορά του υπουργού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v