Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κικίλιας: Θα γίνουν επιτάξεις εκχιονιστικών μηχανημάτων

πριν τα Χριστούγεννα τους φέρνω όλους στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, για να δούμε πόσα μηχανήματα έχουν και που θα είναι αυτά ανεπτυγμένα. Μπλοκαρισμένος ο διαγωνισμός της Περιφέρειας Αττικής.

Κικίλιας: Θα γίνουν επιτάξεις εκχιονιστικών μηχανημάτων

«Ο διαγωνισμός για εκχιονιστικά μηχανήματα στην Περιφέρεια Αττικής δεν έχει τελεσφορήσει» αποκάλυψε ο Βασίλης Κικίλιας υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

“Ο διαγωνισμός τρέχει από τις 20/7/23, τον παρακολουθώ. Φτάσαμε 1/12 ο διαγωνισμός να είναι μπλοκαρισμένος. Οι εταιρίες οι οποίες συμμετέχουν έχει “χτυπήσει” η μια την άλλη και αυτό είναι θέμα. Θα μιλήσω με τον Υπουργό Δικαιοσύνης τον κ. Φλωρίδη, μίλησα και με τον κ. Πατούλη και με τον κ. Χαρδαλιά που αναλαμβάνει σε μερικές μέρες.

Η εναλλακτική διαδικασία είναι οι Περιφέρειες να πάνε στο μητρώο εργοληπτών και με μία γρήγορη διαδικασία να εκμισθώσουν εκχιονιστικά μηχανήματα. Επειδή εμένα δεν με ικανοποιεί καθώς πρέπει να γίνει μία ή δύο μέρες πριν από το καιρικό φαινόμενο, για αυτό πριν τα Χριστούγεννα τους φέρνω όλους στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, για να δούμε πόσα μηχανήματα έχουν και που θα είναι αυτά ανεπτυγμένα. Πάντως αν χρειαστεί, για την ασφάλεια των πολιτών, θα κάνουμε τη δουλειά μας με επιτάξεις” ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Επισήμανε, δε, ότι ο ρόλος του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας είναι να συντονίζει και να ασκεί πιέσεις, ώστε να υπάρχει η μέγιστη δυνατή ετοιμότητα στη διαχείριση ακραίων καιρικών φαινόμενων, τα οποία είναι όλο και συχνότερα λόγω της κλιματικής κρίσης.

Στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού με έμφαση στην πρόληψη, όπως υπενθύμισε ο Υπουργός, την 1η Σεπτεμβρίου έστειλε σχετικές επιστολές σε Περιφέρειες και Δήμους για τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα, ενώ ταυτόχρονα έκανε “καταδρομικές” αυτοψίες σε ποταμούς και ρέματα.

Για τις χιονοπτώσεις έχει πραγματοποιήσει ήδη σύσκεψη με τους παραχωρησιούχους των αυτοκινητοδρόμων και έχει καταρτιστεί σχετικό στρατηγικό σχέδιο, ενώ ανάλογες ενέργειες και συσκέψεις έχουν γίνει με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v