Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης: Ιστορική μεταρρύθμιση στα πανεπιστήμια

Πιστεύω ότι θα στηριχθεί από την πλειοψηφία της κοινωνίας. Συνοδεύεται από ακόμη πιο τολμηρές αλλαγές για το δημόσιο πανεπιστήμιο, δήλωσε στη συνάντηση με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Μητσοτάκης: Ιστορική μεταρρύθμιση στα πανεπιστήμια

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο, στο πλαίσιο των τακτικών μηνιαίων ενημερώσεων.

Ο πρωθυπουργός είπε αρχικά πως «βρισκόμαστε πια στο τέλος ενός δύσκολου χρόνου με πολλές προκλήσεις. Ο χρόνος κλείνει με θετικά νέα για την πορεία της οικονομίας μας, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Economistμ που αναγνωρίζει τις προσπάθειες του ελληνικού λαού».

Σχετικά με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε: «Εγκρίναμε στο υπουργικό συμβούλιο μια ιστορική μεταρρύθμιση. Μια μεταρρύθμιση που άργησε. Πιστεύω ότι θα στηριχθεί από την πλειοψηφία της κοινωνίας. Συνοδεύεται από ακόμη πιο τολμηρές αλλαγές για το δημόσιο πανεπιστήμιο. Οι προδιαγραφές θα είναι εξαιρετικά υψηλές. Θέλουμε μια ουσιαστική αλλαγή σε αυτόν τον τομέα».

Και πρόσθεσε: «Θέλουμε, με άλλα λόγια, να αναβαθμίσουμε συνολικά την ανώτατη παιδεία στη χώρα μας και δεν θα επιτρέψουμε αυτή η απελευθέρωση να μετατραπεί ουσιαστικά σε μία συνηθισμένη οικονομική δραστηριότητα. Δεν είναι αυτός ο σκοπός αυτής της μεταρρύθμισης».

«Η κυβέρνηση συνολικά βρίσκεται σε μια τροχιά σημαντικών αλλαγών. Θα έχουμε τις πρώτες αυξήσεις συνταξιούχων. Οι έλεγχοι που γίνονται στην αγορά θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση», υπογράμμισε.

Από τη μεριά της, η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου ανέφερε ότι «το μεγαλύτερο στοίχημα παραμένει η ακρίβεια. Να δίνετε το μήνυμα ότι λειτουργούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v