Ανοίγει το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Με συνέντευξή του την Τετάρτη στην ΕΡΤ. Συνδυασμός του γάμου και του δικαιώματος τεκνοθεσίας. Θα επιτρέπεται η υιοθεσία, όχι η ιατρικά υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.

Ανοίγει το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Να φέρει άμεσα στον δημόσιο διάλογο το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών αποφάσισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός, την Τετάρτη, μέσω συνέντευξής του στην ΕΡΤ, θα «ανοίξει» το ζήτημα που έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις εντός και εκτός ΝΔ.

Το εν λόγω νομοσχέδιο είναι άγνωστο πότε θα έρθει στη Βουλή, ωστόσο ο κ. Μητσοτάκης, μετά τον θόρυβο που έχει ξεσπάσει και τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης ότι διστάζει για εσωκομματικούς λόγους να το «βγάλει από το συρτάρι του», παρά την επανειλημμένη δέσμευσή του, αποφάσισε να το θέσει στη δημόσια συζήτηση.

Πεποίθησή του, άλλωστε, είναι ότι με τις κατάλληλες εξηγήσεις, θα εκτονωθούν και οι αντιδράσεις, καθώς -όπως υποστηρίζουν στο Μέγαρο Μαξίμου- κανείς δεν έχει διαβάσει με λεπτομέρειες την κυβερνητική πρόταση, οπότε δεν μπορεί να έχει πλήρη γνώμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών θα συνδυαστεί με το δικαίωμα τεκνοθεσίας, ωστόσο θα επιχειρηθεί να γίνει μια διάκριση: θα επιτρέπεται η υιοθεσία από ιδρύματα, όχι όμως η ιατρικά υποβοηθούμενη αναπαραγωγή (μεταξύ άλλων και οι παρένθετες μητέρες).

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v