Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: Κατέθεσε την πρόταση νόμου για γάμο ομοφύλων και τεκνοθεσία

Υπογράφεται από το σύνολο των βουλευτών του κόμματος, υπό τον Σωκράτη Φάμελλο. Στα τρία πρώτα άρθρα οι σημαντικές θέσεις.

ΣΥΡΙΖΑ: Κατέθεσε την πρόταση νόμου για γάμο ομοφύλων και τεκνοθεσία

Την πρόταση νόμου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών με πλήρες δικαίωμα στην τεκνοθεσία κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως είχε προαναγγείλει τις προηγούμενες ημέρες.

Η βασική φιλοσοφία βρίσκεται στα τρία πρώτα άρθρα:

1. Οι έμφυλες διατυπώσεις στη νομοθεσία δεν μπορούν να ερμηνευτούν περιοριστικά ως προς την άσκηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων που αναγνωρίζονται σε κάθε πρόσωπο.

2. Δεν επιτρέπεται η ερμηνευτική συναγωγή και η εφαρμογή προϋποθέσεων σχετικών με το φύλο ή τα χαρακτηριστικά φύλου στις διατάξεις που αφορούν το γάμο, τις προσωπικές και περιουσιακές σχέσεις των συζύγων και τη δημιουργία σχέσεων οικογενειακού δικαίου.

3. Όπου στην κείμενη νομοθεσία χρησιμοποιούνται α) οι όροι «υιοθεσία» και «υιοθετούμενος» αντικαθίστανται από τους όρους «τεκνοθεσία» και «τεκνοθετούμενος» και β) ο όρος «μελλόνυμφοι» αντικαθίσταται από τον όρο «μελλοντικοί σύζυγοι».

Δείτε ολόκληρη την πρόταση νόμου (αιτιολογική έκθεση και άρθρα), που υπογράφεται από το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, στη στήλη Συνοδευτικό Υλικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v