Κασσελάκης: Θα ψηφίσουμε το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Ο προοδευτικός κόσμος να ξέρει ότι αυτό το νομοσχέδιο, αν περάσει, θα περάσει λόγω του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ο Κασσελάκης. Κομματική πειθαρχία στους βουλευτές του κόμματος. Κατηγόρησε για δειλία τον Μητσοτάκη και για καιροσκοπισμό Ανδρουλάκη.

Κασσελάκης: Θα ψηφίσουμε το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία, παρότι είναι ατελές.

Αυτό τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στο STAR, αποσαφηνίζοντας τη θέση του κόμματός του.

Και όχι μόνο: Συμπλήρωσε ότι θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας στους βουλευτές, σε αντίθεση με το κυβερνών κόμμα: «Ο κ. Μητσοτάκης ωθεί τους βουλευτές του στην αποχή, αυτό είναι στάση δειλίας. Αν πιστεύει ότι το νομοσχέδιο αφορά ανθρώπινα δικαίωματα, να θέσει κομματική πειθαρχία», είπε.

«Ο προοδευτικός κόσμος να ξέρει ότι αυτό το νομοσχέδιο, αν περάσει, θα περάσει λόγω του ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε με έμφαση. Επικρίνοντας, στο σημείο αυτό, τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος, ερωτηθείς για τη στάση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην ψηφοφορία, απάντησε πως «δεν θα δέσουμε τα κορδόνια του κ. Μητσοτάκη».
Κατά τον κ. Κασσελάκη, «η στάση αυτή είναι καιροσκοπική. Αν ο κ. Μητσοτάκης δείχνει πολιτική δειλία, ο κ. Ανδρουλάκης δείχνει πολιτική εκμετάλλευση», σημείωσε.

Κράτησε ωστόσο μία μικρή επιφύλαξη καθώς επισήμανε πολλάκις πως «δεν έχουμε δει ακόμα το νομοσχέδιο». Προανήγγειλε επίσης πρόταση για τη διευκόλυνση της υιοθεσίας από ετερόφυλα και ομόφυλα ζευγάρια.

Ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε στην κεντρική πρόταση που θα παρουσιάσει το κόμμα του τις επόμενες ημέρες για την ακρίβεια: «Θα είναι απολύτως κοστολογημένη, όπως και η πρόταση για το φορολογικό», είπε, φέρνοντας ως παράδειγμα τον μηδενικό ΦΠΑ για είδη πρώτης ανάγκης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v