Κυβέρνηση: Focus στην καθημερινότητα με το βλέμμα στους… ομοφύλους

Η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, οι περιοδείες και η έναρξη της νέας προεκλογικής περιόδου. Σήμερα στην Πειραιώς το πολιτικό μασάζ στους γαλάζιους βουλευτές. Μητσοτάκης: «Πρόθεσή μου δεν είναι να διχάσω την ελληνική κοινωνία».

Κυβέρνηση: Focus στην καθημερινότητα με το βλέμμα στους… ομοφύλους

Επικεντρωμένο σε θέματα της καθημερινότητας θέλει να διατηρήσει το βάρος της κυβερνητικής πολιτικής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με το βλέμμα, πάντως, να εξακολουθεί να είναι αναπόφευκτα στραμμένο στις εσωκομματικές αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η πρωτοβουλία για τα ομόφυλα ζευγάρια.

«Οι στόχοι μας παραμένουν αμετάβλητοι και αδιαπραγμάτευτοι: να υλοποιήσουμε σημαντικές μεταρρυθμίσεις που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα κάθε πολίτη και θα κάνουν τη χώρα μας… πιο Ευρώπη», σημείωσε χθες ο πρωθυπουργός, στην καθιερωμένη εβδομαδιαία του ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μία μέρα νωρίτερα, περιόδευσε στο Γαλάτσι, εγκαινιάζοντας τον νέο κύκλο στοχευμένων επισκέψεών του για το νέο έτος, αλλά ατύπως και την προεκλογική περίοδο ενόψει των επικείμενων καλπών για το Ευρωκοινοβούλιο.

Ο κ. Μητσοτάκης εστιάζει και προβάλλει επικοινωνιακά πρωτοβουλίες, όπως τα 4 πρόσφατα νέα «όπλα» στη μάχη κατά της ακρίβειας, το πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης» με βάση το οποίο όλη η επικράτεια θα αποκτήσει σύγχρονα πολεοδομικά σχέδια, τα προγράμματα «Εξοικονομώ», τις νέες υπηρεσίες ψηφιοποίησης του ελληνικού δημοσίου, το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2024» και το πρόγραμμα «Σπίτι μου» για τη λύση στο στεγαστικό πρόβλημα των νέων.

«Οι μεταρρυθμίσεις θα προχωρούν αλλά οι μεταρρυθμίσεις είναι τελικά η πρόοδος την οποία χρειάζεται η χώρα μας για να κάνει αυτό το μεγάλο άλμα στο μέλλον, για να γίνουμε Ευρώπη παντού. Και αυτή την πρόοδο τελικά να την καρπωθούν όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες», τόνισε ο πρωθυπουργός το Σάββατο.

«Φροντιστήριο»

Μία από τις σημαντικές αυτές μεταρρυθμίσεις, βεβαίως, ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί και το νομοθέτημα για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών, με την προσπάθεια περιορισμού των διαφωνιών των γαλάζιων υπουργών και βουλευτών να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Για σήμερα το απόγευμα έχει προγραμματιστεί το πρώτο «φροντιστήριο» στα μισά μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ (και αύριο στα υπόλοιπα), στα γραφεία του κόμματος από τον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο, παρουσία της γραμματέως της Πολιτικής Επιτροπής Μαρίας Συρεγγέλα, του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη και των δύο αντιπροέδρων του κόμματος Κωστή Χατζηδάκη και Άδωνι Γεωργιάδη.

Τα βλέμματα θα είναι στραμμένα, μεταξύ άλλων, στον υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη, ο οποίος και σε νέα συνέντευξή του (στο Βήμα της Κυριακής) επανέλαβε την πρόθεσή του να μη συνταχθεί με την επίσημη γραμμή, υπερψηφίζοντας το νομοσχέδιο. Όσο για τη θέση του στην Κυβέρνηση, σημείωσε: «Ε, δεν θα χάσει η Βενετιά βελόνι. Θα αναλάβει κάποιος άλλος. Μια δουλειά είναι και αυτή, στις δουλειές συμβαίνουν διάφορα».

Ο πρωθυπουργός πάντως επιχειρεί να ρίξει τους τόνους: «Πρόθεσή μου δεν είναι να διχάσω την ελληνική κοινωνία. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να διευθετήσουμε ένα ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ισότητας. Να αναγνωρίσουμε νομικά μια πραγματικότητα που υφίσταται και στη χώρα μας», ανέφερε στη χθεσινή του ανάρτηση, συνεχίζοντας: «Προσεγγίζουμε το θέμα από τη σκοπιά της δικαιοσύνης και της αντιμετώπισης αδικιών και ανισοτήτων με γνώμονα το συμφέρον των παιδιών. Δεν καινοτομούμε, αλλά θέλουμε να εφαρμόσουμε αυτό που ήδη συμβαίνει σε 20 χώρες της Ευρώπης και 36 του κόσμου. Με σεβασμό στη διαφορετική άποψη και στις αντιρρήσεις που έχουν διατυπωθεί, αλλά η Ελλάδα που οραματίζομαι είναι μια συμπεριληπτική χώρα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v