Επίσκεψη Κ. Μητσοτάκη στον Δημόκριτο, ξενάγηση σε «έξυπνο» κτίριο

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την ανακαίνιση που πραγματοποιείται και συνομίλησε με ερευνητές και ιδρυτές νεοφυών εταιρειών. Στη συνέχεια στην Αγία Παρασκευή συζήτησε με πολίτες το θέμα της ακρίβειας.

Επίσκεψη Κ. Μητσοτάκη στον Δημόκριτο, ξενάγηση σε «έξυπνο» κτίριο

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου ξεναγήθηκε στο campus, έχοντας την ευκαιρία να ενημερωθεί για την ανακαίνιση που πραγματοποιείται αλλά και να συνομιλήσει με ερευνητές και ιδρυτές νεοφυών εταιρειών.

Επίσης, μετέβη σε ένα από τα πέντε «έξυπνα» κτίρια που ανακαινίζονται, στο οποίο θα στεγαστεί η έρευνα γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη.

Αργότερα, ο πρωθυπουργός βρέθηκε στην Αγία Παρασκευή, όπου μίλησε με πολίτες της περιοχής για τα προβλήματα της καθημερινότητας. Οι κάτοικοι της πόλης έθιξαν το ζήτημα της ακρίβειας, με τον κ. Μητσοτάκη να απαντά ότι η κυβέρνηση θα είναι στο πλευρό τους. Ο πρωθυπουργός στη συνέχεια κάθισε σε καφέ της Αγίας Παρασκευής, όπου δέχθηκε ερωτήσεις από τους πολίτες.

«Για εμάς η οικονομία είναι η πρώτη προτεραιότητα. Διότι αν δεν πηγαίνει καλά η οικονομία, δεν υπάρχουν χρήματα για κοινωνική πολιτική, για την υγεία, για την παιδεία, για την άμυνα, για την ασφάλεια», τόνισε ο Πρωθυπουργός κατά τον χαιρετισμό του σε συγκέντρωση πολιτών. «Το βάρος το οποίο αναλάβαμε, το βάρος της ευθύνης που εναπέθεσαν οι Έλληνες πολίτες στις πλάτες μας, είναι πολύ μεγάλο. Δεν είναι συνηθισμένο», σημείωσε ο πρωθυπουργός, που αναφέρθηκε και στις δυσκολίες «σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία να καταφέρνεις όχι μόνο να διατηρείς τα ποσοστά σου αλλά και να τα αυξάνεις. Αυτό πετύχαμε στις εθνικές εκλογές και αυτό το οφείλουμε σε εσάς. Και θέλω να ξέρετε ότι αυτή την εμπιστοσύνη θα την τιμήσουμε δουλεύοντας ακόμα πιο σκληρά, αντιμετωπίζοντας τα μεγάλα και τα μικρά ζητήματα, τα οποία ουσιαστικά διαμορφώνουν την καθημερινότητα κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα».

Αυτή η κυβέρνηση, όπως είπε, «παραμένει ταγμένη στην υλοποίηση του προεκλογικού μας προγράμματος».

Παράλληλα, μίλησε για «την εικόνα μίας χώρας η οποία αλλάζει. Αλλάζει, δυναμώνει, ενισχύεται, ενισχύει το διεθνές της αποτύπωμα και πηγαίνει προς τα εμπρός, παρά τις μεγάλες δυσκολίες».

Ειδική αναφορά ο κ. Μητσοτάκης έκανε στις επικείμενες ευρωεκλογές: «Και επειδή το 2024 είναι μια χρονιά η οποία έχει τον ιδιαίτερο συμβολισμό της, σκεφτείτε, 50 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, 50 χρόνια από την ίδρυση της παράταξής μας, χρονιά ταυτόχρονα ευρωεκλογών. Θα πιστοποιήσουμε και πάλι, στην κάλπη της 9ης Ιουνίου, ποια είναι η μεγάλη προοδευτική ευρωπαϊκή παράταξη, αυτή δεν είναι άλλη από την παράταξή μας, τη Νέα Δημοκρατία».

Το απόγευμα, ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για το Νταβός της Ελβετίας, όπου αύριο Πέμπτη και την Παρασκευή θα συμμετάσχει στις εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF). Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, αναμένεται να τονίσει κατά τις επαφές του στο φόρουμ ότι η Ελλάδα, σε μια συγκυρία που χαρακτηρίζεται από συγκρούσεις, αβεβαιότητα, πολυ-κρίσεις και νέες υπό διαμόρφωση γεωπολιτικές πραγματικότητες στην ευρύτερη περιοχή, αναδεικνύεται σε δύναμη αξιοπιστίας και πυλώνα σταθερότητας στην Ευρώπη και στην ευρύτερη περιοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v