Κυβέρνηση προς Ιερώνυμο: Ζητήματα δικαιωμάτων δεν λύνονται με δημοψηφίσματα

Μέσω κυβερνητικού εκπροσώπου η απάντηση στα όσα είπε νωρίτερα ο προκαθήμενος της ελλαδικής εκκλησίας για το νομοσχέδιο που αφορά τα ομόφυλα ζευγάρια.

Κυβέρνηση προς Ιερώνυμο: Ζητήματα δικαιωμάτων δεν λύνονται με δημοψηφίσματα

Υπάρχει απόλυτος σεβασμός της κυβέρνησης στην Εκκλησία, ακούμε όλες τις απόψεις, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στον Σκάι 100,3, σχολιάζοντας την παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, κατά την οποία ο προκαθήμενος της ελλαδικής εκκλησίας προέκρινε λύση δημοψηφίσματος για το ζήτημα.

«Καταρχάς στη χώρα μας τα ζητήματα δικαιωμάτων δεν λύνονται με δημοψηφίσματα. Οπότε δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Η άποψη του ελληνικού λαού εκφράζεται στις εθνικές εκλογές που τα κόμματα κατεβαίνουν με τα προγράμματά τους και είτε εγκρίνονται, είτε απορρίπτονται. Το δικό μας εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία. Στο δικό μας πρόγραμμα υπήρχε η ατζέντα για τα δικαιώματα των ατόμων ΛΟΑΤΚΙ+. Και προεκλογική δέσμευση είναι και το συγκεκριμένο νομοσχέδιο», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Είναι ένα επιχείρημα που ακούμε και από άλλους, πως θα μεγαλώσουν τα παιδιά με δύο μαμάδες και μπαμπάδες», συνέχισε. Και μεταξύ άλλων σημείωσε: «Αυτή τη στιγμή μεγαλώνουν πολλά παιδιά με δύο μαμάδες και δύο μπαμπάδες και δεν σημαίνει ότι είναι a priori ακατάλληλοι δύο άνδρες ή ένα ετερόφυλο ζευγάρι.

Από το 1946 μπορούν να υιοθετήσουν ένας άνδρας και μια γυναίκα παιδί μόνοι και να συνάψουν ένα σύμφωνο συμβίωσης και να το μεγαλώνουν μαζί (με άτομο του ίδιου φύλου). Αλλά δεν έχουν ρυθμιστεί τα δικαιώματα του παιδιού και μπορεί το παιδί να καταλήξει σε ένα ίδρυμα. Πλέον θα ελέγχονται όπως και τα ετερόφυλα ζευγάρια και οι δύο υποψήφιοι για υιοθεσία αν είναι κατάλληλοι ενώ τώρα ελέγχεται στην πραγματικότητα μόνο ένας εκ των δύο 'Αρα δεν είναι κάτι που δεν συμβαίνει. Ρυθμίζονται θέματα προς όφελος των παιδιών».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε επίσης ότι δεν μπορεί κανείς να υποδείξει στην εκκλησία αν θα μιλήσει και τι θα πει. «Έχει το δικαίωμα να εκφράσει τις απόψεις της. Εμείς όμως είμαστε ξεκάθαροι. Με απόλυτο σεβασμό στην εκκλησία, υπάρχει η εκτελεστική εξουσία στη χώρα. Αυτή εισηγείται ένα νομοσχέδιο και είναι στην κρίση των βουλευτών αν θα το εγκρίνει. Και έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι ότι θα ψηφιστεί», τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v