Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανδρουλάκης: Να καταστήσουμε τη χώρα ανθεκτική στην κλιματική αλλαγή

«Επένδυση στην πρόληψη, συχνά αγνοούνται τα καμπανάκια της φύσης», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Καταλαβαίνω ότι το θεσμικό πλαίσιο σας αδικεί» σημείωσε απευθυνόμενος στους εθελοντές της πολιτικής προστασίας.

Ανδρουλάκης: Να καταστήσουμε τη χώρα ανθεκτική στην κλιματική αλλαγή

Το σώμα εθελοντών διασωστών & πυροσβεστών στον Δήμο Δυτικής Αχαΐας επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής ο Νίκος Ανδρουλάκης Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Ο κ. Ανδρουλάκης συνεχάρη τους εθελοντές, που βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή, και επέμεινε στην ανάγκη η χώρα μας να επενδύσει στοχευμένα στην πρόληψη καθώς οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής θα επιδεινώνονται.

«Ως ευρωβουλευτής αγωνίστηκα με όλες μου τις δυνάμεις για να υπάρξει ο ευρωπαϊκός μηχανισμός πολιτικής προστασίας, που δίνει τη δυνατότητα στη σημερινή και την εκάστοτε Κυβέρνηση να πατάει ένα κουμπί σε περίπτωση φυσικών καταστροφών και να έρχονται για να μας συνδράμουν εκατοντάδες πυροσβέστες και εναέρια μέσα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον ελληνικό λαό.

Όμως, αυτά δεν φτάνουν, απαιτούνται επιπλέον πρωτοβουλίες, που κατά την άποψη του ΠΑΣΟΚ, είναι η επένδυση στην πρόληψη. Σήμερα επενδύουμε στην πρόληψη το 15% του συνολικού προϋπολογισμού» επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Είναι επιτακτική ανάγκη να καταστήσουμε τη χώρα μας ανθεκτική» τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υπογραμμίζοντας ότι συχνά αγνοούνται τα “καμπανάκια” της φύσης όπως έγινε στην περίπτωση του οικοσυστήματος της Δαδιάς δεδομένου ότι ο νομός Έβρου την τελευταία πενταετία παρουσίαζε την υψηλότερη μεταβολή προς την ξηρασία πανελλαδικά.

«Καταλαβαίνω ότι το θεσμικό πλαίσιο σας αδικεί» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης απευθυνόμενος στους εθελοντές της πολιτικής προστασίας και πρόσθεσε ότι «η συνεργασία πυροσβεστικής και δασικής υπηρεσίας είναι απαραίτητη».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v