Δημοσκόπηση Marc: Τρίτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, τι λένε οι πολίτες για ομόφυλα ζευγάρια

Στην πρόθεση ψήφου το κυβερνητικό κόμμα λαμβάνει 33,7% έναντι 12,7% για το ΠΑΣΟΚ που δείχνει να παγιώνεται στη δεύτερη θέση. Τι πιστεύουν οι Ελληνες για ομόφυλα ζευγάρια και επιστολική ψήφο.

Δημοσκόπηση Marc: Τρίτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, τι λένε οι πολίτες για ομόφυλα ζευγάρια

Ευρύ προβάδισμα 21 μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΠΑΣΟΚ, που δείχνει να παγιώνεται στη δεύτερη θέση, σε νέα δημοσκόπηση της MARC για λογαριασμό του ΑΝΤ1. 

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου το κυβερνητικό κόμμα λαμβάνει 33,7% έναντι 12,7% για το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ στην τρίτη θέση με 10%. 

Ακολουθούν το ΚΚΕ με 8%, η Ελληνική Λύση με 5,8%, η Νίκη με 2,8% και οι Σπαρτιάτες με 2,7%. 

Ανάμεσα στα ερωτήματα ήταν μεταξύ άλλων, τι πιστεύουν οι πολίτες για το υπό συζήτηση νομοσχέδιο, που αφορά στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια και αν συμφωνούν οι ψηφοφόροι με την εφαρμογή της επιστολικής ψήφου.

Στο ερώτημα που πρέπει να δώσει προτεραιότητα η κυβέρνηση, η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων απάντησε, στην ακρίβεια/ανατιμήσεις.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

 

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Το 57,8% συμφωνεί ή μάλλον συμφωνεί, με την θεσμοθέτηση του πολιτικού γάμου των ομόφυλων προσώπων.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Στο ίδιο ζήτημα, μεγάλες πλειοψηφίες σχηματίζονται και εσωτερικά των τεσσάρων μεγαλύτερων κομμάτων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ)

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Στο ερώτημα υπέρ ή κατά της τεκνοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, η δημοσκόπηση της MARC καταγράφει μια σαφή πλειψηφία κατά του συγκεκριμένου μέτρου.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Πάντως μεγάλο ήταν το ποσοστό των ερωτηθέντων οι οποίοι τέθηκαν σαφώς υπέρ της αναδρομικής αναγνώρισης των παιδιών, τα οποία ήδη ανατρέφονται από ομόφυλα ζευγάρια.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Αντίστοιχα, αρνητική φαίνεται η στάση των ερωτηθέντων της δημοσκόπησης, απέναντι στη μέθοδο απόκτησης βιολογικού τέκνου διά της παρένθετης μητρότητας.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα για την πρόθεση ψήφου. Πως διαμορφώνεται το πολιτικό σκηνικό.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Ιδιαίτερα θετικό φαίνεται το σώμα των ερωτηθέντων, τόσο διακομματικά όσο και ανά κομαμτικό ακροατήριο, απέναντι στο θέμα της επιστολικής ψήφου.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v