Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαρινάκης προς αγρότες: Εξαντλήσαμε τα περιθώρια παρεμβάσεων

Με τις παρεμβάσεις στο πετρέλαιο και το ρεύμα εξαντλήσαμε τα περιθώρια, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Δεν νομίζω να φτάσουμε σε αδιέξοδο», η απάντηση για το ενδεχόμενο να κλείσουν δρόμοι.

Μαρινάκης προς αγρότες: Εξαντλήσαμε τα περιθώρια παρεμβάσεων

Δεν υπάρχει η δυνατότητα διάθεσης άλλων κονδυλίων για τους αγρότες, διαμηνύει η κυβέρνηση, μετά την αρνητική υποδοχή των νέων μέτρων που ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τους επαγγελματίες του πρωτογενούς τομέα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σε συνέντευξή του στον Alpha και τον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ, τόνισε ότι δημοσιονομικά δεν υπάρχει δυνατότητα για περαιτέρω παροχές στους αγρότες:

«Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απάντησαν δίκαια στα αιτήματα των αγροτών. Δόθηκε λύση στα δυο σοβαρά προβλήματά τους, σε ό,τι αφορά το πετρέλαιο και το ρεύμα. Εξαντλήσαμε τα περιθώρια παρεμβάσεων».

Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «είναι δεδομένο πως θα κάνουμε μεγαλύτερους ελέγχους πάνω στα ζητήματα που θέτουν οι αγρότες και φυσικά θα εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο οι αγρότες να αποκλείσουν δρόμους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «με δεδομένο τα όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός δεν νομίζω να φτάσουμε σε τέτοιο σημείο. Μέσα από τον διάλογο δεν νομίζω να φτάσουμε σε αδιέξοδο. Είναι καθήκον της κυβέρνησης να προστατεύσει τα δικαιώματα όλων των πολιτών».

Ερωτηθείς για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, είπε ότι «η Εκκλησία έχει κάθε δικαίωμα να εκφράζει τις θέσεις της, είναι απόλυτα σεβαστές. Ο κάθε βουλευτής θα ψηφίσει με βάση την συνείδησή του, στην δική μας Κ.Ο. δεν έχουμε επιβάλλει κομματική πειθαρχία, αισιοδοξούμε ότι θα ψηφιστεί».

Σχετικά με τις καταλήψεις στα πανεπιστήμια, ο κ. Μαρινάκης υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει νόμιμη κατάληψη», κάλεσε τις πρυτανικές αρχές να αναλάβουν πρωτοβουλίες και ανέφερε ότι «δεν θέλουμε να ρίξουμε νερό στον μύλο στην προβοκάτσια της αριστεράς».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v