Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαρινάκης: Οι πόροι δεν είναι ανεξάντλητοι, δεν εξετάζουμε άλλα μέτρα για τους αγρότες

«Αυτό που μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση, το έκανε», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον Λ. Αυγενάκη. Κριτική σε Κασσελάκη.

Μαρινάκης: Οι πόροι δεν είναι ανεξάντλητοι, δεν εξετάζουμε άλλα μέτρα για τους αγρότες

Νέο μήνυμα στους αγρότες ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να λάβει νέα μέτρα στήριξής τους εξέπεμψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, τόνισε ότι «οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης δεν ξεκίνησαν με αφορμή τις κινητοποιήσεις των αγροτών. Ο πρωθυπουργός μιλάει, ακούει, απαντάει στα αιτήματα των κοινωνικών ομάδων, με ρεαλισμό και με βάση τα δημόσια οικονομικά. Δεν γνωρίζω κάποια συνάντηση των αγροτών με τον πρωθυπουργό, όμως είναι δεδομένο ότι υποχρέωση της κυβέρνησης είναι να συμμερίζεται πλήρως την ανησυχία πολιτών, με γνώμονα και τις δημοσιονομικές αντοχές. Οι πόροι δεν είναι ανεξάντλητοι, δεν εξετάζουμε άλλα μέτρα. Αυτό που μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση, το έκανε», ανέφερε ο κ. Μαρινάκης.

Προφανώς, όπως είπε, «υπάρχουν κάποια πολύ σημαντικά αιτήματα που ξεπερνούν παρεμβάσεις με δημοσιονομικό κόστος, όπως η πιο ήπια προσαρμογή της ΚΑΠ. Ο πρωθυπουργός εργάζεται και εκτός συνόρων, είμαστε εδώ, συνεχίζουμε τον διάλογο, δεν θεωρώ ότι θα φτάσουμε σε πιο έντονα μέτρα και κινητοποιήσεις».

Επισήμανε παράλληλα ότι «δεν υπάρχει κανένα ζήτημα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης».

Ερωτηθείς για τη στάση του κ. Κασσελάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «ανέβηκε στα τρακτέρ, αλλά δεν συνομίλησε με τους υπόλοιπους εκπροσώπους της ευρωπαϊκής αριστεράς για το ποια είναι η στάση τους σχετικά με την ΚΑΠ. Ούτε για τις υπόλοιπες προτάσεις και τι επιπτώσεις έχουν αυτές. Ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει σε συγκεκριμένη πολιτική οικογένεια στην Ευρώπη, που πολλές από τις προτάσεις της έχουν σημαντικό κόστος στο αγροτικό. Είναι πολύ πιο σημαντικό να μιλάμε με τις πράξεις μας, ας έρθουν να μας πουν ποια η στάση τους στη συζήτηση για την πιο ήπια προσαρμογή. Κανένα πρόβλημα δεν λύθηκε με επικοινωνιακά σόου».

Ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι «σε καμία περίπτωση η κυβέρνηση δεν διαφωνεί με την πράσινη ανάπτυξη, όμως μια νέα πραγματικότητα μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, μας υπενθυμίζει ότι δεν πρέπει να κλείσουμε τα μάτια μας. Δεν λέμε ότι είμαστε απέναντι σε μια τέτοια μετάβαση, όμως να μην αγνοούμε μια πραγματικότητα που έχει προκύψει».

Παράλληλα, διέψευσε κατηγορηματικά το σενάριο παραχώρησης οπλικών συστημάτων S300 στην Ουκρανία από τη χώρα μας. «Πρέπει να υπάρχει ένα όριο ως προς τα fake news, ειδικά όταν έχουν να κάνουν με την άμυνα της χώρας. Σε καμία περίπτωση δεν ισχύει. Το διαψεύδω κατηγορηματικά, δεν υπήρχε ούτε καν πρόθεση της κυβέρνησης να διακινδυνεύσει τη θωράκιση της χώρας».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Φιντάν για την ανάγκη αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε: «Το γεγονός ότι προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν σοβαρά διαφορετικές απόψεις. Δεν μπαίνουμε σε διαδικασία συζήτησης σε σχέση με αυτά που θεωρούμε κόκκινες γραμμές».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v