Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δούκας-Χαρίτσης: Ενεργειακή δημοκρατία και λογοδοσία στην αυτοδιοίκηση

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση του δημάρχου Αθηναίων με τους κ. Χαρίτση και Ηλιόπουλο από τη Νέα Αριστερά ήταν η προώθηση της ενεργειακής δημοκρατίας, η ενίσχυση της λογοδοσίας και η αύξηση της συμμετοχής των πολιτών στην αυτοδιοίκηση.

Δούκας-Χαρίτσης: Ενεργειακή δημοκρατία και λογοδοσία στην αυτοδιοίκηση

Τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς Αλέξη Χαρίτση και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Νάσο Ηλιόπουλο υποδέχθηκε σήμερα ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ανάγκη να ενισχυθεί η αυτοτέλεια της τοπικής αυτοδιοίκησης, προκειμένου να ανταποκριθεί στις σύγχρονες προκλήσεις και να βρει λύσεις στα προβλήματα των πολιτών. Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η προώθηση της ενεργειακής δημοκρατίας, η ενίσχυση της λογοδοσίας, η αύξηση της συμμετοχής των πολιτών στη λήψη σημαντικών αποφάσεων και η συνδιαμόρφωση κοινών δράσεων και πρωτοβουλιών στην αυτοδιοίκηση.

«Είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση. Παρουσιάσαμε τις θέσεις και τις προτάσεις μας για την ενίσχυση της αυτονομίας της αυτοδιοίκησης», ανέφερε μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Δούκας και πρόσθεσε: «Είναι πολύ σημαντική η αποκέντρωση, ώστε να δημιουργήσουμε ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο συνολικά στη χώρα, που θα δίνει περισσότερο λόγο στους πολίτες, περισσότερη δύναμη. Με τη συνδιαμόρφωση κοινών δράσεων μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα πραγματικά προβλήματα, που είναι σήμερα πάρα πολλά. Συζητήσαμε τις αναλυτικές δράσεις που μπαίνουν στην ατζέντα μας ενόψει της κρίσιμης διεκδίκησης που έχουμε μπροστά μας για την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος».

Από την πλευρά του ο κ. Χαρίτσης τόνισε: «Θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό να ενημερωνόμαστε και να συζητάμε για ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών, την ποιότητα ζωής, αλλά και μια διαφορετική αντίληψη για το πώς, μέσω της αποκέντρωσης και μέσω της στήριξης τοπικών και δημοτικών πρωτοβουλιών, μπορεί να βελτιωθεί η ζωή των πολιτών. Η Νέα Αριστερά θα σταθεί αρωγός, θα υποστηρίξει κάθε προοδευτική προσπάθεια που κινείται σ' αυτή την κατεύθυνση».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v