Κυριακίδου: Σημαντικό βήμα για την Ελλάδα το Κέντρο Ευζωίας των Υδρόβιων ζώων στην Κρήτη

«Αυτό το κέντρο αναφοράς, το τέταρτο στη σειρά, έχει τη δική του ξεχωριστή σημασία καθώς έρχεται να συμπληρώσει κενά στην επιστημονική και πρακτική τεχνογνωσία», τόνισε η Στέλλα Κυριακίδου.

Κυριακίδου: Σημαντικό βήμα για την Ελλάδα το Κέντρο Ευζωίας των Υδρόβιων ζώων στην Κρήτη

Η επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου, βρέθηκε σήμερα στο Ηράκλειο της Κρήτης και έδωσε το "παρών" σε εκδήλωση του ενωσιακού Κέντρου Αναφοράς για την Ευζωία των Υδρόβιων Ζώων.

Με αφορμή την έναρξη των εργασιών του Κέντρου, η κυρία Κυριακίδου τόνισε μεταξύ άλλων:

«Αυτό το κέντρο αναφοράς, το τέταρτο στη σειρά, έχει τη δική του ξεχωριστή σημασία καθώς έρχεται να συμπληρώσει κενά στην επιστημονική και πρακτική τεχνογνωσία. Θα παρέχει, ακόμη, σημαντική υποστήριξη στις χώρες μέλη και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ό,τι αφορά στους επίσημους ελέγχους που πραγματοποιούνται για την ευημερία των ζώων».

Παράλληλα, η επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων διαβεβαίωσε τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ότι θα στηρίξει τις προσπάθειές του, προκειμένου να τεθεί προς συζήτηση στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας το ζήτημα των ψαριών εισβολέων, ώστε να συμβάλλουν με τις προτάσεις τους και τα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Θα είμαστε δίπλα σας σε κάθε προσπάθεια ως προς αυτή την κατεύθυνση» συμπλήρωσε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v