Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαρινάκης: Δεν υπάρχουν βουλευτές δύο ταχυτήτων στη ΝΔ

Για Σαμαρά: «Η κυβέρνηση πατά πολύ σταθερά πάνω στην ιδεολογική βάση και στις αρχές ΝΔ». Για αγρότες: «Έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια για περαιτέρω ενίσχυση στο πλαίσιο του κρατικού προϋπολογισμού».

Μαρινάκης: Δεν υπάρχουν βουλευτές δύο ταχυτήτων στη ΝΔ

«Δεν θα μπω ποτέ στην διαδικασία να δώσουμε οποιαδήποτε μορφή απάντησης σε έναν πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του κόμματός μας, ο οποίος εκφράζει τις απόψεις του, όπως έχει το δικαίωμα να το κάνει». Αυτό ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ερωτηθείς για την τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά στη Βουλή σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Η κυβέρνηση, όπως είπε, «προχωρά εφαρμόζοντας πρόγραμμά της, πατά πολύ σταθερά πάνω στην ιδεολογική βάση και στις αρχές της ΝΔ, προφανώς έχοντας εντάξει ανθρώπους από άλλους πολιτικούς χώρους, που όμως πιστεύουν στο πρόγραμμα και στις αρχές αυτές».

Παράλληλα, αρνήθηκε ότι υπήρξαν πιέσεις προς τους βουλευτές της ΝΔ όσον αφορά την ψήφο τους: «Δεν ασκήθηκε καμία πίεση στους βουλευτές, ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν υπάρχει θέμα κομματικής πειθαρχίας. Στις διήμερες ενημερωτικές συναντήσεις περισσότερο ακούστηκαν διαφορετικές απόψεις και έγινε ένας πολιτισμένος διάλογος, όπως συμβαίνει και στα άλλα νομοσχέδια. Ο κάθε βουλευτής ψήφισε με βάση το τι υπαγόρευε η συνείδησή του. Η ΝΔ βγαίνει ενωμένη από τη διαδικασία. Δεν υπάρχουν βουλευτές δύο ταχυτήτων, είναι σεβαστή η θέση του κάθε βουλευτή, έχουμε πολύ δουλειά και για άλλα σημαντικά νομοσχέδια».

Αναφορικά με τη σχέση Πολιτείας και Εκκλησίας, ο κ. Μαρινάκης σημείωσε: «Προφανώς υπάρχει διαχρονικός σεβασμός στην Εκκλησία, με διακριτούς τους ρόλους αυτής και της Πολιτείας. Προφανώς πολλές φορές ξεπερνούν τα εκκλησιαστικά όρια οι παρεμβάσεις της, είναι από τις πρωταγωνίστριες στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και της στήριξης αδυνάμων, είμαστε ευγνώμονες γι’ αυτό».

Για την κάθοδο των αγροτών στην Αθήνα, υπενθύμισε ότι «αντιπροσωπεία των εκπροσώπων των αγροτών συναντήθηκε την περασμένη εβδομάδα με τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς. Ετέθησαν όλα τα ζητήματα. Η πόρτα του πρωθυπουργού πάντα είναι ανοιχτή, όμως έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια για περαιτέρω ενίσχυση στο πλαίσιο του κρατικού προϋπολογισμού και δεν θέλουμε να δημιουργούμε προσδοκίες που δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε. Όμως στο ευρύτερο αγροτικό ζήτημα, όπως η επαναδιαπραγμάτευση ΚΑΠ και οι παράνομες ελληνοποιήσεις, η κυβέρνηση συνεχίζει να εργάζεται. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για το ρεύμα και το αγροτικό πετρέλαιο, για το οποίο δεν υπάρχει άλλο περιθώριο για τη φετινή χρονιά. Για 2025 ξεκινά σύντομα η συζήτηση για δικαιότερο και μόνιμο τρόπο επιστροφής του ΕΦΚ που σταμάτησε το 2016. Εφόσον αιτηθούν κάποια συνάντηση με κάποιον εκπρόσωπο, εμείς εδώ είμαστε, να ακούσουμε ξανά τα αιτήματά τους».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v