Π. Κόκκαλης για αγρότες: Ενάντια στην ανίερη συμμαχία Μητσοτάκη, Μελόνι, Λεπέν

Ο συνιδρυτής του κόμματος ΚΟΣΜΟΣ κατηγορεί την κυβέρνηση για κακοδιαχείριση: «Σχεδίασε το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο της ΚΑΠ χωρίς να μιλήσει με τους αγρότες, παρότι είχε υποχρέωση να καταρτίσει έναν ελληνικό οδικό χάρτη για την ανάπτυξη του αγροτικού κόσμου».

Π. Κόκκαλης για αγρότες: Ενάντια στην ανίερη συμμαχία Μητσοτάκη, Μελόνι, Λεπέν

Για εργαλειοποίηση του αγροτικού προβλήματος από την ευρωπαϊκή ακροδεξιά κατηγόρησε τον υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη ο Πέτρος Κόκκαλης, με αφορμή συνέντευξη του υπουργού σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή.

Ο κ. Βορίδης φέρεται να δήλωσε ότι «η αυριανή κινητοποίηση των αγροτών εξυπηρετεί την κυβέρνηση, γιατί τάχα θα τη χρησιμοποιήσει ως μοχλό πίεσης στην Ευρώπη, σε μια προσπάθεια για αλλαγή σημείων της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής».

Ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων και συνιδρυτής του κόμματος ΚΟΣΜΟΣ μίλησε για «ανίερη συμμαχία Μητσοτάκη, Μελόνι, Λεπέν που χτίστηκε πάνω στην από κοινού καταψήφιση του νόμου για την αποκατάσταση της φύσης, με το αντιεπιστημονικό επιχείρημα ότι θα απειλούσε την επισιτιστική επάρκεια. Αυτή η συμμαχία πλέον ορθώνεται απέναντι μας στις ευρωεκλογές», τόνισε.

Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν με την κυβέρνηση, την οποία κατηγορεί για «κακοδιαχείριση των πόρων της ΚΑΠ και ότι σχεδίασε το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο της ΚΑΠ 2023-2027 χωρίς να μιλήσει με τους αγρότες, παρότι είχε την ευκαιρία και την υποχρέωση να καταρτίσει έναν ελληνικό οδικό χάρτη για την ανάπτυξη του αγροτικού κόσμου».

Αναφερόμενος στα προβλήματα των αγροτών, ο κ. Κόκκαλης είπε ότι είναι «η προστασία του αγροτικού εισοδήματος από τις άδικες συμφωνίες διεθνούς εμπορίου, από την άδικη κατανομή των άμεσων ενισχύσεων της ΚΑΠ, από την ανεπάρκεια του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης και, κυρίως, προστασία από την αισχροκέρδεια των ολιγοπωλίων, τόσο στις τιμές των αγροτικών εισροών (ενέργεια, λιπάσματα, εδαφοπροστατευτικά, φυτοφάρμακα, ζωοτροφές κλπ) όσο και εκείνες των εκροών, δηλαδή στην εγγύηση της τιμής πώλησης στο χωράφι πάνω τουλάχιστον από το κόστος παραγωγής».

Συνοψίζοντας, σημείωσε ότι «η Ελλάδα πρέπει και μπορεί να γίνει η χώρα που παράγει την καλύτερη τροφή στον κόσμο. Χωρίς αγρότες δεν μπορεί να υπάρχει μέλλον για την Ευρώπη και τον κόσμο, αλλά και χωρίς φύση δεν μπορούμε να ζήσουμε».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v