Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης: Θεμέλιος λίθος η ενδυνάμωση της εταιρικής σχέσης με την Ινδία

Η Ελλάδα μπορεί να δράσει ως ενδιάμεσος με την ΕΕ αλλά κι ανάμεσα στην Ανατολή και τη Δύση για την Ινδία, είμαστε το φυσικό σας κατώφλι για την Ευρώπη, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Μητσοτάκης: Θεμέλιος λίθος η ενδυνάμωση της εταιρικής σχέσης με την Ινδία

Η Ελλάδα του σήμερα μπορεί να αποτελέσει το κατώφλι της Ινδίας προς την Ευρώπη, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Νέο Δελχί, στην εναρκτήρια συνεδρίαση της ετήσιας διάσκεψης «Raisina Dialogue» με θέμα τις γεωπολιτικές εξελίξεις αλλά και την οικονομία.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση έχει μετατραπεί από περιφερειακή σε δημόσιο βήμα διαλόγου και ανταλλαγής ιδεών ενώ έκανε λόγο για συμμαχία δύο χωρών που μοιράζονται κοινές αξίες. Μίλησε για εταιρική σχέση ανάμεσα στην παλαιότερη και τη μεγαλύτερη Δημοκρατία του κόσμου. Τόνισε ότι είστε ένα παράδειγμα για τον κόσμο σχετικά με το πώς η Δημοκρατία μπορεί να δώσει ισχυρότατη οικονομική ανάπτυξη που οδηγεί σε ευημερία ενδυναμώνοντας έτσι την κοινωνική συνοχή.

H ενδυνάμωση της εταιρικής σχέσης της Ινδίας με την Ευρώπη θα πρέπει να αποτελέσει θεμέλιο λίθο και αυτό θα το εφαρμόσω στον έσχατο βαθμό για τη χώρα μου, είπε ακόμα ο πρωθυπουργός. Η Ελλάδα μπορεί να δράσει ως ενδιάμεσος με την ΕΕ αλλά κι ανάμεσα στην Ανατολή και τη Δύση για την Ινδία, είμαστε το φυσικό σας κατώφλι για την Ευρώπη, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Η Ινδία είναι η ταχύτερα εξελισσόμενη οικονομία ανά τον κόσμο και η Ελλάδα στην Ευρώπη, η Ινδία ήδη επενδύει στις υποδομές της Ελλάδας όπως σε αεροδρόμιο στην Κρήτη, σε φαρμακευτικές εταιρείες κι εργοστάσια τροφίμων είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ανέφερε ότι μέχρι το 2030 θα αυξήσουμε στο διπλάσιο την εμπορική μας δραστηριότητα επισημαίνοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα εξαπλώνεται όσο ποτέ άλλοτε και «καλούμε τους Ινδούς φίλους να έρθουν σε αυτό το ταξίδι μαζί μας».

Μπορούμε όχι μόνο να μάθουμε ο ένας από τον άλλο, αλλά να δώσουμε και στον κόσμο, πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης. Οι δυο χώρες ανακαλύπτουν και πάλι τον εαυτό τους και η μία την άλλη και μέσα από τη συνεργασία και τον διάλογο έχουμε πολλά να κερδίσουμε, σημείωσε.

Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v