Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαρινάκης: Προοδευτικός μόνο στα λόγια ο κ. Ανδρουλάκης

«Το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει, όπως πιστεύανε και μας έλεγαν, να είναι μια σοβαρή εναλλακτική λύση για τον τόπο, αλλά μία από τα ίδια. Μια στείρα αντιπολίτευση», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μετά τις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Η απάντηση.

Μαρινάκης: Προοδευτικός μόνο στα λόγια ο κ. Ανδρουλάκης

Επίθεση στον Νίκο Ανδρουλάκη, με αφορμή την δήλωσή του ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

«Ο κ. Ανδρουλάκης είναι στα λόγια προοδευτικός, στην πράξη εκπρόσωπος του πιο γνήσιου αναχρονισμού. Είναι η πιο χαρακτηριστική περίπτωση που κάποιος επειδή δεν θέλει κάτι, ψάχνει τις πιο ασόβαρες δικαιολογίες για να μην ψηφίσει το νομοσχέδιο.

Ο κ. Ανδρουλάκης αιτιολόγησε την απόφασή του με βάση τρία πράγματα: ότι υποχρηματοδοτούνται τα κρατικά πανεπιστήμια, ότι δεν έχουν θεσπιστεί αυστηρά κριτήρια για τη λειτουργία των μη κρατικών πανεπιστημίων, ότι πρέπει να γίνει αξιολόγηση. Όλα τα οποία επικαλείται, προβλέπονται στο νομοσχέδιο. Το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει, όπως πιστεύανε και μας έλεγαν, να είναι μια σοβαρή εναλλακτική λύση για τον τόπο, αλλά μία από τα ίδια. Μια στείρα αντιπολίτευση. Είναι λυπηρό, μια χαμένη ευκαιρία να αποκτήσει η χώρα μια σοβαρή αντιπολίτευση».

Το νομοσχέδιο κατατέθηκε σήμερα στην Βουλή. Η δημόσια διαβούλευση, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «ολοκληρώθηκε με πάνω από 1.500 σχόλια τα οποία θα ληφθούν υπόψη προκειμένου για την βελτίωση του νομοσχεδίου, χωρίς όμως να παρεκκλίνουμε από την κεντρική του φιλοσοφία. Η Κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι επιδιώκει το διάλογο με τους φορείς και τους πολίτες. Μέσα από το νομοσχέδιο, το 70% του οποίου αφορά το Δημόσιο Πανεπιστήμιο, παρέχονται ελευθερίες στα δημόσια ΑΕΙ και η χρηματοδότησή τους μέσα από τον προϋπολογισμό, το Ταμείο Ανάκαμψης και έκτακτες ενισχύσεις θα φτάσει το 1 δισ. ευρώ.

Στο νομοσχέδιο αποτυπώνονται οι προϋποθέσεις για την ίδρυση, μη κρατικών μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων ΑΕΙ στην Ελλάδα, με τα πιο αυστηρά κριτήρια από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης».

Το νομοσχέδιο αυτό, σύμφωνα με τον κ. Μαρινάκη, «αποτελεί μια εμβληματική μεταρρύθμιση με στόχο την παροχή δυνατότητας στους υποψήφιους Έλληνες φοιτητές να σπουδάσουν από την χώρα μας σε κάποιο Πανεπιστήμιο του εξωτερικού, την προσέλκυση ξένων φοιτητών και ξένου επιστημονικού προσωπικού, τον επαναπατρισμό Ελλήνων επιστημόνων και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις σχετικά με τα απογευματινά χειρουργεία, ο κ. Μαρινάκης είπε: «Είναι μια πρωτοβουλία της κυβέρνησης που θα έπρεπε να έχει αναληφθεί πολλά χρόνια νωρίτερα. Θα ωφελήσει πριν και πάνω απ’ όλα τους ασθενείς, έχει πολλές ασφαλιστικές δικλείδες. Στην εφαρμογή θα αποδειχθεί ότι το σχέδιο αυτό είναι λειτουργικό, βγαίνουν κερδισμένοι όλοι».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε γνωστό επίσης ότι «μέσα σε τρεις ημέρες καταχωρήθηκαν πάνω από 9.300 αιτήσεις από Έλληνες εκλογείς από 67 χώρες για να ψηφίσουν μέσω επιστολικής ψήφου. Η πλατφόρμα θα δέχεται αιτήσεις μέχρι και τις 29 Απριλίου ακόμη και τυχόν αλλαγές και διορθώσεις στοιχείων. Με αυτή τη μεταρρύθμιση ενισχύουμε τα θεσμικά εργαλεία για την απρόσκοπτη συμμετοχή όλων στις ευρωεκλογές, ιδιαίτερα των συμπολιτών μας που βρίσκονται εκτός Ελλάδας. Είναι δέσμευση της Κυβέρνησης να διευκολύνει τους πολίτες στην άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος. Πενήντα χρόνια μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας, η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προχωρά σε ένα μέτρο το οποίο διευρύνει τη Δημοκρατία»

ΠΑΣΟΚ: Ας μην ανησυχεί

«Ο κ. Μαρινάκης ας μην ανησυχεί για τη φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ», απαντά το κόμμα. 

«Να τον ανησυχούν περισσότερο τα σκάνδαλα, στα οποία εμπλέκονται τα στελέχη της κυβέρνησης και η συγκάλυψη στο έγκλημα των Τεμπών με τη βούλα της εξεταστικής επιτροπής-παρωδία. Να τον απασχολεί ότι οι πολίτες είναι δεύτεροι σε ιδιωτικές δαπάνες υγείας μεταξύ των χωρών της ΕΕ και χιλιάδες χειρουργεία είναι σε αναμονή λόγω των δραματικών ελλείψεων προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία.

Να τον ανησυχούν η ακρίβεια, η ραγδαία αύξηση των ενοικίων, οι ανισότητες και το υψηλό κόστος παραγωγής των αγροτών. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει απαξιώσει την έννοια της μεταρρύθμισης, γιατί όλα τα μεταφράζουν σε μπίζνες. Μπίζνες με την golden visa. Μπίζνες στην Παιδεία. Μπίζνες στην Υγεία. Μπίζνες στην πράσινη μετάβαση.

Πίσω από κάθε δήθεν μεταρρύθμιση της κυβέρνησης σας, κ. Μαρινάκη, κρύβονται οι αρεστοί σας, έτοιμοι να ροκανίσουν το δημόσιο χρήμα. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι η επιτομή του καθεστωτισμού και του πελατειακού κράτους. Και με την ευκαιρία: Μήπως ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος μπορεί να απαντήσει στο ερώτημα του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, που απέφυγε ο Υπουργός Δικαιοσύνης χθες στη Βουλή κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου για τους Ποινικούς Κώδικες; Γιατί η κυβέρνηση αφήνει παράθυρο ακαταδίωκτης κακουργηματικής απιστίας μέχρι τις 30 Μαρτίου; Ποιους προστατεύει;», καταλήγει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v