Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαξίμου: «Εργαλειοποίηση» της τραγωδίας από την αντιπολίτευση

Απορρίπτει τις καταγγελίες περί συγκάλυψης της υπόθεσης. Παραπέμπει στην εξελισσόμενη έρευνα της Δικαιοσύνης. Διαχωρίζει συγγενείς θυμάτων από την κοινοβουλευτική μειοψηφία.

Μαξίμου: «Εργαλειοποίηση» της τραγωδίας από την αντιπολίτευση

Η σημερινή θλιβερή επέτειος της συμπλήρωσης ενός έτους από την τραγωδία των Τεμπών επισκιάζει τα πάντα και στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Η κυβέρνηση, που αναπόφευκτα δέχεται τις εντονότερες πιέσεις στον δρόμο προς την αναζήτηση των υπαιτίων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, απορρίπτει μετά βδελυγμίας τις καταγγελίες περί συγκάλυψης της υπόθεσης, υπογραμμίζει σε κάθε ευκαιρία ότι το θέμα βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης, ενώ εγκαλεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης για επιχείρηση εργαλειοποίησης της τραγωδίας.

«Η κυβέρνηση δεν ενήργησε, ούτε νομοθέτησε με στόχο τη συγκάλυψη του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Διεμήνυσε ότι «η στήριξη της Πολιτείας στους συγγενείς των θυμάτων είναι δεδομένη» και κάλεσε όλους «να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της».

Στην κυβερνώσα παράταξη υπογραμμίζουν την ανάγκη να χυθεί «άπλετο φως» στην υπόθεση και να τεκμηριώνεται κάθε άποψη που διατυπώνεται από τον οποιοδήποτε. Παράλληλα διαχωρίζουν τη θέση των οικογενειών των θυμάτων που σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Θάνος Πλεύρη «είναι απολύτως λογικό να είναι καχύποπτες», από τη στάση της αντιπολίτευσης, «η οποία πάει να καπηλευτεί σε μεγάλο βαθμό μια τραγωδία ανθρώπων».

Ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι για την τραγωδία διεξάγεται η δικαστική διερεύνηση με την δικαιοσύνη να προσπαθεί να κάνει τη δουλειά της με την μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα σε μια πάρα πολύ δύσκολη υπόθεση. Όπως άλλωστε παραδέχονται και οι εκπρόσωποι των κομμάτων, «υπάρχουν θέματα που σχετίζονται και με πραγματογνωμοσύνες και με ειδικές διαδικασίες που πρέπει να λάβουν χώρα, αλλά και με αρκετούς κατηγορουμένους που σημαίνει ότι πρέπει να ασκήσουν τα δικαιώματά τους».

Επίθεση στα κόμματα της κοινοβουλευτικής μειοψηφίας εξαπέλυσε και ο κ. Μαρινάκης: «Κάποιες πολιτικές δυνάμεις, κάποια κόμματα του ελληνικού Κοινοβουλίου - που δυστυχώς δεν είναι μόνο η Αξιωματική Αντιπολίτευση- επενδύουν, προσπαθούν να εργαλειοποιήσουν, προσπαθούν να κάνουν πολιτική πάνω στον ανθρώπινο πόνο, στη δυστυχία των συγγενών των θυμάτων. Αυτό με συγχωρείτε, αλλά είναι θλιβερό», σημείωσε.

Στο μνημόσυνο που θα γίνει σήμερα στον τόπο της τραγωδίας, η κυβερνητική πλειοψηφία θα εκπροσωπηθεί από τον βουλευτή Επικρατείας της Ν.Δ., Γιώργο Σταμάτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v