ΣΥΡΙΖΑ ζητά ενημέρωση για τα F-16 στην Τουρκία από ΗΠΑ

«Παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του κ. Μητσοτάκη» η κυβέρνηση «να απαντήσει» ως προς την «εγκυρότητα της επιστολής Μπλίνκεν», αναφέρει ανακοίνωση. «Η προσκόλληση στο δόγμα “δεδομένου συμμάχου” έχει σοβαρές επιπτώσεις».

ΣΥΡΙΖΑ ζητά ενημέρωση για τα F-16 στην Τουρκία από ΗΠΑ

«Ζητούμε άμεση ενημέρωση από την κυβέρνηση για την ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας περί αποστολής σχεδίων επιστολών προσφοράς και αποδοχής από τις ΗΠΑ για την πώληση 40 νέων αεροσκαφών F-16, Block-70 και 79 κιτ εκσυγχρονισμού, πυρομαχικών και εξοπλισμού, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του κ. Μητσοτάκη», αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

«Καλούμε για μια ακόμη φορά την κυβέρνηση, να απαντήσει ως προς την εγκυρότητα του από 18.02.2024 δημοσιεύματος της εφημερίδας «Καθημερινή» σχετικά με το περιεχόμενο της επιστολής Μπλίνκεν, η οποία επί της ουσίας δεν θέτει περιοριστικούς όρους στην Τουρκία για την χρήση των F-16 για παράνομες ενέργειες σε βάρος της Ελλάδος και της Κυπριακής Δημοκρατίας», προσθέτει.

«Η απομάκρυνση της κυβέρνησης από την ενεργητική πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική και η προσκόλληση στο δόγμα “δεδομένου συμμάχου” έχει σοβαρές επιπτώσεις για τα εθνικά μας συμφέροντα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v