Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαρινάκης: Τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν βρήκαν μια λέξη για την ρωσική επίθεση στην Οδησσό

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξαπέλυσε επίθεση στα κόμματα της αντιπολίτευσης για τη στάση τους στο ζήτημα των ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Μαρινάκης: Τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν βρήκαν μια λέξη για την ρωσική επίθεση στην Οδησσό

Επίθεση στα κόμματα της αντιπολίτευσης με αφορμή τη στάση τους στο νομοσχέδιο για τα Πανεπιστήμια, εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Αποτελούν μειοψηφία και είτε για ιδεολογικούς λόγους είτε αναζητώντας επίπλαστα προσκόμματα παραμένουν δέσμια στο παρελθόν και απορρίπτουν συλλήβδην την πρόοδο και την εξέλιξη. Οι πολίτες επέλεξαν αυτήν την Κυβέρνηση, οι πολίτες ζητούν την αλλαγή και η Αντιπολίτευση αρνείται να αλλάξει. Σε αυτήν την ιστορική συγκυρία πρέπει ενωμένοι να προχωρήσουμε μπροστά, όχι με μικροκομματικές παρωπίδες, αλλά με γνώμονα το συμφέρον της πατρίδας και των πολιτών», τόνισε.

Έκανε λόγο για «κυβιστήσεις» του Νίκου Ανδρουλάκη, σημειώνοντας ότι «προσπαθεί να κάνει αντιπολίτευση μόνο για να βρεθεί απέναντι στην κυβέρνηση. Προτιμά αυτό το παιχνίδι παρά την εξυπηρέτηση των πολλών που έχασαν τόσες δεκαετίες. Κράτησαν τη χώρα και πάλι εξαίρεση για 20 χρόνια, δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλα τόσα χρόνια για να λύσουμε τα υπαρξιακά προβλήματα της κεντροαριστεράς. Οι τελευταίοι που θα μπορούσαν να κατηγορηθούν ότι εξυπηρετούν συμφέροντα είναι η κυβέρνηση».

Με αφορμή δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Μπάρκα που θέτει θέμα διδάκτρων στα δημόσια πανεπιστήμια, ο κ. Μαρινάκης είπε: «Ο κ. Μπάρκας μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα έβγαλε ένα βίντεο που απαντάει εύκολα στο πιο είναι το κόμμα που έχει τη μεγαλύτερη υποκρισία στον δημόσιο λόγο του. ‘’Όλα καλά, αρκεί να μην στηρίξουμε μια μεγάλη μεταρρύθμιση της κυβέρνησης’’ είναι η γραμμή της αντιπολίτευσης. Αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διάψευσε ξανά το ενδεχόμενο εμπλοκής στρατού στον πόλεμο της Ουκρανίας και χαρακτήρισε τη χθεσινή παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Οδησσό ως «κίνηση με πολλή ουσία και υψηλότατο συμβολισμό. Σεβόμαστε τη δημοκρατία και είμαστε δίπλα σε ένα λαό που δοκιμάζεται από μια επίθεση που ξεπερνά τα δύο χρόνια. Χαιρόμαστε που δεν παίρνουμε ίσες αποστάσεις, δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια και να κάνουμε επικίνδυνους συμψηφισμούς μεταξύ επιτιθέμενου και αμυνόμενου».

Παράλληλα, εξέφρασε την απορία του που τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν καταδίκασαν τη χθεσινή επίθεση των Ρώσων στην Οδησσό. «Για χθεσινό συμβάν μίλησε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, καταδίκασαν η πρόεδρος της Κομισιόν και ο πρόεδρος Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όμως δεν έβγαλαν λέξη τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Συνέβη μια τόσο σοβαρή επίθεση τόσο κοντά στον πρωθυπουργό της χώρας και δεν βρήκαν μια λέξη να πουν. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι έγινε από αμέλεια και δεν υπάρχει κανένας άλλος λόγος. Αναφέρομαι κυρίως σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Θα συνεχίσουμε να είμαστε με τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου, τον αμυνόμενο, χωρίς να κάνουμε ούτε βήμα πίσω».

Για τη στάση της Εκκλησίας με αφορμή το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών, ο κ. Μαρινακης χαρακτήρισε «δεδομένο τον διαχρονικό σεβασμό μας στην Εκκλησία, που έχει δικαίωμα να λαμβάνει τις δικές της αποφάσεις. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει και δεν πρέπει να υπάρξει κλιμάκωση της έντασης. Σεβόμαστε πλήρως τη διαχρονική στήριξη της Εκκλησίας σε δύσκολες στιγμές για τη χώρα».

Ερωτηθείς για την Έκθεση Συμβουλίου της Ευρώπης για την ελευθερία του Τύπου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι τις προηγούμενες μέρες βρέθηκε στις Βρυξέλλες όπου είχε συνάντηση με την αρμόδια Επίτροπο Διαφάνειας Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Γιούροβα. «Μετά υπήρξε δήλωσή της που αναγνωρίζει πρόοδο και σημαντικά βήματα. Η έκθεση, στη σελίδα 2, λέει ότι οι γνώμες που εκφράζονται έχουν την ευθύνη αυτών που τις καταθέτουν στην πλατφόρμα και δεν απηχούν τις απόψεις του Συμβουλίου της Ευρώπης. Δηλαδή, μπαίνει όποιος τρίτος θέλει στην πλατφόρμα και γράφει την άποψή του. Πήραν αυτό κάποιοι ‘’αντικειμενικοί’’ και έγραψαν ένα ψεύτικο αφήγημα. Δεν είχαμε κάτι καταδικαστικό από το Συμβούλιο της Ευρώπης για την Ελλάδα, που είναι ένα ισχυρό κράτος δικαίου. Δεν είναι συμπεράσματα του Συμβουλίου της Ευρώπης».

Για τη φράση του Στέφανου Κασσελάκη «φέρτε μου όσους εισαγγελείς θέλετε», ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «μπερδεύεται. Στην Ελλάδα δεν λειτουργεί πλέον παραϋπουργείο Δικαιοσύνης, όπως αποκάλυψε ο κ. Κοντονής. Σεβόμαστε πλήρως την διάκριση των εξουσιών. Προφανώς, αντί να πετάει λάσπη, ας απαντήσει όταν έρθει η ώρα στην Δικαιοσύνη».

Όσον αφορά στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «δεν έχει ανακοινωθεί κανένας υποψήφιος ακόμα για την Ευρωβουλή. Είναι μια από τις πιο ενεργά μέλη στο Ευρωκοινοβούλιο, ακολουθεί εντελώς διαφορετική πρακτική από συναδέλφους της του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθεί να υπερασπιστεί τη χώρα της. Φυσικά κάθε έρευνα είναι καλοδεχούμενη. Όμως είναι θλιβερή η προσπάθεια της αντιπολίτευσης να συνδέσει το ζήτημα με την επιστολική ψήφο, ευτυχώς οι πολίτες γυρίζουν την πλάτη σε αυτή την ρητορική».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v