Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: Να καταργηθεί η «διάταξη Βορίδη» στους δήμους

Δημιουργεί συνθήκες τρομοκρατίας των αιρετών. Υποχρεώνει τις δημοτικές αρχές να εφεσιβάλουν τις πρωτόδικες αποφάσεις που δικαιώνουν τους εργαζόμενους, σε υποθέσεις που αφορούν στον προσδιορισμό ή τη μετατροπή της εργασιακής σχέσης.

ΣΥΡΙΖΑ: Να καταργηθεί η «διάταξη Βορίδη» στους δήμους

Με Ερώτηση που κατέθεσαν 12 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προς την Υπουργό Εσωτερικών, κα Κεραμέως, με πρωτοβουλία της Γ. Πούλου, βουλευτή Βοιωτίας και Τομεάρχη Εσωτερικών, ανέδειξαν στη Βουλή την ανάγκη να αποσυρθεί άμεσα η απαράδεκτη «διάταξη Βορίδη» (άρ. 37 του ν. 4915/2022), η οποία υποχρεώνει τις δημοτικές αρχές να εφεσιβάλουν τις πρωτόδικες αποφάσεις που δικαιώνουν τους εργαζόμενους των Δήμων, σε υποθέσεις που αφορούν στον προσδιορισμό ή τη μετατροπή της εργασιακής σχέσης τους.

Στο στόχαστρο της διάταξης αυτής βρέθηκε και η πρ. Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, κα Μ. Ανδρούτσου, καθώς και 27 Δημοτικοί Σύμβουλοι, που κλήθηκαν σε απολογία από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής με την κατηγορία της «παράβασης καθήκοντος με δόλο», γιατί δεν εφεσίβαλαν πρωτόδικη απόφαση που δικαίωνε 34 συμβασιούχους…

Η «διάταξη Βορίδη» δημιουργεί συνθήκες τρομοκρατίας των αιρετών, παραβιάζει τη συνταγματικά κατοχυρωμένη αυτοτέλεια της Αυτοδιοίκησης, και επιπλέον επιτείνει το σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης των ΟΤΑ.

Η κυβέρνηση πρέπει να σεβαστεί τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, των αιρετών οργάνων της Αυτοδιοίκησης, αλλά και της ΚΕΔΕ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ, και να την καταργήσει άμεσα!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v