Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δημοσκόπηση Alco: Πρωτιά ΝΔ, με τη δυσαρέσκεια στο 64%

Δεύτερο το ΠΑΣΟΚ, τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση, κάτω από 30% η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου. Πού διαμορφώνονται τα ποσοστά των κομμάτων. Ο βαθμός ικανοποίησης από την κυβέρνηση. Οι απαντήσεις για Τέμπη και «μη κρατικά πανεπιστήμια».

Δημοσκόπηση Alco: Πρωτιά ΝΔ, με τη δυσαρέσκεια στο 64%

Σταθερό προβάδισμα 15,5 μονάδων καταγράφει η Νέα Δημοκρατία σε νέα δημοσκόπηση της ALCO για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, με το ΠΑΣΟΚ να βρίσκεται στη δεύτερη θέση σε απόσταση μίας μονάδας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 27% (πτώση 1,2 μονάδων, είχε 28,2% στην προηγούμενη μέτρηση) και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 11,5%, χάνοντας 0,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 10%, ανακάμπτοντας ωστόσο ελαφρά (10,5% από 10,2%).

Tο ΚΚΕ καταγράφει ποσοστό 8,9%, η Ελληνική Λύση με 6,4%, το κόμμα Νίκη με 3,6% και η Πλεύση Ελευθερίας με 3%. Στο 2,8% η Νέα Αριστερά, στο 2,5% οι Σπαρτιάτες και στο 2,3% το ΜέΡΑ25.

Σημειώνεται ότι αυξάνονται οι αναποφάσιστοι που από το 16%, ανεβαίνουν στο 17,8%.

Για ΣΥΡΙΖΑ και Κασσελάκη

Στους ψηφοφόρους που έχουν δηλώσει ως πρόθεση να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, το 57% θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε ενισχυμένος από το επεισοδιακό του συνέδριο, έναντι 21% που απαντά «το ίδιο» και 21% επίσης που θεωρεί ότι το κόμμα αποδυναμώθηκε.

Ανάμεσα σε εκείνους που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούνιο πάντως (όπου περιλαμβάνονται προφανώς και τμήματα όσων ακολούθησαν την διάσπαση με την Νέα Αριστερά), το ποσοστό όσων θεωρούν ότι το κόμμα ενισχύθηκε είναι μόλις 36%, το 37% απαντά το ίδιο και το 23% ότι αποδυναμώθηκε.

Το ίδιο κακή είναι η εικόνα του Στέφανου Κασσελάκη μετά το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ απαντά το 37% του συνόλου των ερωτηθέντων. Χειρότερη απαντά το 22%, το ίδιο καλή λέει το 16%, καλύτερη, απαντά μόλις το 7% ενώ το 18% δεν γνωρίζει ή δεν απαντά.

Σε όσους εκδηλώνουν πρόθεση ψήφου για τον ΣΥΡΙΖΑ, το 55% απαντά ότι η εικόνα Κασσελάκη παραμένει το ίδιο καλή, το 29% απαντά καλύτερη, το 5% απαντά το ίδιο κακή και το 2% χειρότερη. Δεν απαντά το 9%. 

Τι απαντούν για τα Τέμπη...

Την ίδια στιγμή, με φόντο τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, το 77% απαντά πως γίνεται προσπάθεια συγκάλυψης, ενώ το 11% απαντά πως «δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες». Το 12% απαντά «δεν γνωρίζω/δεν απαντώ».

Σε ερώτηση σχετικά με το αν «εμπιστεύεστε τη Δικαιοσύνη για τα Τέμπη», το 38% απαντά «καθόλου», «λίγο» το 29%, «αρκετά» το 22%, «πολύ» το 5% και «δεν γνωρίζω/δεν απαντώ» 6%.

...και ιδιωτικά ΑΕΙ

Την ίδια στιγμή, το 39% απαντά πως το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα επηρεάσει την ψήφο του στις ευρωεκλογές, το 32% απαντά καθόλου και το 20% λίγο.

Το 42% απαντά πως δεν θα επηρεάσει καθόλου την ψήφο του το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, το 30% απαντά πολύ και το 21% λίγο.

Το 37% απαντά πως θα επηρεάσουν πολύ την ψήφο του οι αγροτικές κινητοποιήσεις το 29% λίγο και το 27% καθόλου.

Ο βαθμός ικανοποίησης από την κυβέρνηση

Το 46% δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο από την κυβέρνηση, το 29% δηλώνει λίγο ικανοποιημένο και το 23% πολύ.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v