Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΠΑΣΟΚ: Ανίκανη η κυβέρνηση μπροστά στις νέες αυξήσεις 20% στις τηλεπικοινωνίες

«Ερχονται μετά την αποτυχημένη προσπάθεια της κυβέρνησης το καλοκαίρι, ζητώντας από τις εταιρίες να μειώσουν τις τιμές . Επανειλημμένως έχουμε καλέσει το Υπουργείο Ανάπτυξής να αλλάξει πολιτικές», αναφέρει ανακοίνωση. Αναμένει την Επ. Ανταγωνισμού.

ΠΑΣΟΚ: Ανίκανη η κυβέρνηση μπροστά στις νέες αυξήσεις 20% στις τηλεπικοινωνίες

«Νέες αυξήσεις έως και 20% αναμένονται στις τηλεπικοινωνίες βάσει δημοσιευμάτων αποδεικνύοντας ξανά την ανικανότητα της Κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την ακρίβεια», αναφέρει ανακοίνωση του Γιώργου Νικητιάδη, υπεύθυνου Κ.Τ.Ε. Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής για τις αυξήσεις στις τηλεπικοινωνίες.

Αναλυτικά:

«Οι τηλεπικοινωνίες στην Ελλάδα σύμφωνα με την Eurostat ήταν τουλάχιστον 50% ακριβότερες σε σχέση με τον μέσο όρο της Ε.Ε., ενώ τα τέσσερα τελευταία χρόνια διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία οι τιμές στη χώρα μας είχαν ανέβει κατά 3,8% όταν στην ΕΕ είχαν μειωθεί κατά 10,8%. Ο Έλληνας καταναλωτής δηλαδή,πλήρωνε14,6% ακριβότερα απ’ ότι ο Ευρωπαίος καταναλωτής στις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες.

Οι νέες αυξήσεις στις τηλεπικοινωνίες έρχονται λίγους μήνες μετά την αποτυχημένη προσπάθεια που έκανε η Κυβέρνηση το καλοκαίρι, ζητώντας από τις εταιρίες να μειώσουν τις τιμές τους. Επανειλημμένως έχουμε καλέσει το Υπουργείο Ανάπτυξής να αλλάξει πολιτικές και να ακολουθήσει τις προτάσεις μας για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, αφού οι αποτυχημένες προσπάθειες του επιβεβαιώνουν καθημερινά τις θέσεις μας.

Σύμφωνα με όλες τις μετρήσεις διεθνών οργανισμών η χώρα μας κατατάσσεται στην τελευταία θέση της ΕΕ στις ταχύτητες του ιντερνέτ και 100η παγκοσμίως, όταν την ίδια ώρα ο Έλληνας καταναλωτής πληρώνει ακριβότερα από κάθε άλλο Ευρωπαίο τις τιμές στις τηλεπικοινωνίες.

Το τραγικότερο όλων είναι ότι προσφάτως η kυβέρνηση πούλησε κατά 200 εκατ. ευρώ φθηνότερα από ό,τι η Πορτογαλία ολόκληρο το φάσμα των συχνοτήτων για τα δίκτυα 5ης γενιάς προκειμένου να βελτιωθεί το επίπεδο των παρεχόμενων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και των δικτύων.

Από το ΠΑΣΟΚ θα φέρουμε άμεσα το ζήτημα αυτό με ερώτηση μας στην Βουλή, αλλά αναμένουμε και τις κινήσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού υπό τη νέα της ηγεσία για το τεράστιο αυτό ζήτημα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v