Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανδρουλάκης: Ισχυρά οικονομικά συμφέροντα πίσω από τα μη κρατικά πανεπιστήμια

«Καταψηφίζουμε επί της αρχής, δεν σας εμπιστευόμαστε ότι θέλετε να ενισχύσετε τα πανεπιστήμια, ούτε πιστεύουμε ότι έχετε πραγματικό σχέδιο για μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια», δήλωσε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση.

Ανδρουλάκης: Ισχυρά οικονομικά συμφέροντα πίσω από τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα υπερψηφίσει τα άρθρα για τα δημόσια ιδρύματα. «Διαστρεβλώνονται οι θέσεις μας».
Το παράδειγμα των δημόσιων νοσοκομείων, έτσι όπως καταλήγουν με πληρωμή των υπηρεσιών από τους πολίτες, επικαλέσθηκε και ο Νίκος Ανδρουλάκης, για να προβάλει την τύχη των δημόσιων πανεπιστημίων μετά την ίδρυση των «μη κρατικών».

«Καταψηφίζουμε επί της αρχής, δεν σας εμπιστευόμαστε ότι θέλετε να ενισχύσετε τα πανεπιστήμια, ούτε πιστεύουμε ότι έχετε πραγματικό σχέδιο για μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια», είπε.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι βαπτίζει μεταρρυθμίσεις τις διευθετήσεις, ενώ απέδωσε τη στάση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην αντίθεσή του με «τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα» που βρίσκονται πίσω από το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Ο κ. Ανδρουλάκης μίλησε για «ακροβασίες του Συντάγματος» και για διαστρέβλωση των θέσεων του κόμματός του από μέσα ενημέρωσης. Ξεκαθάρισε πάντως ότι θα στηρίξει τις διατάξεις του νομοσχεδίου που είναι θετικές για τα δημόσια πανεπιστήμια.

Επ' αυτού, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε, στη δευτερολογία του, ότι η ΝΔ θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία και γι' αυτά τα άρθρα (σ.σ. που αφορούν στα δημόσια πανεπιστήμια), δεδομένου ότι το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ αφορά όλα τα υπόλοιπα που εισάγουν τα μη κρατικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v