Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: Κλειστή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Αποτίμηση της μάχης για τα μη κρατικά πανεπιστήμια και πρώτος προγραμματισμός για τα προσεχώς. Παρουσιάζεται στο στρατό στις 15 Μαρτίου ο Σ. Κασσελάκης, «άνω τελεία» στα σενάρια να ανακηρυχθεί βουλευτής.

ΣΥΡΙΖΑ: Κλειστή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας

“Κλειστή” συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πραγματοποιήθηκε απόψε, λίγο πριν από την ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου για τα “μη κρατικά” πανεπιστήμια, η οποία αναμένεται για τις εννέα το βράδυ.

Η συνεδρίαση έγινε υπό την προεδρία του Στέφανου Κασσελάκη, ενώ το “κλειστή” σημαίνει ότι δεν μεταδόθηκε η εισήγησή του, όπως γίνεται στις κανονικές διαδικασίες.

Κατά τις πληροφορίες, το αντικείμενο ήταν η αποτίμηση της παρουσίας και της δράσης του κόμματος στα όσα συμβαίνουν εντός κι εκτός Βουλής για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Παράλληλα, έγινε αναφορά στα επόμενα βήματα, καθώς η συνέχεια για την συνταγματικότητά του θα δοθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπως έχει υπονοηθεί σαφώς τόσο από την Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής όσο και από τον ίδιον τον υπουργό Παιδείας, Κυριάκο Πιερρακάκη.

Επίσης, έγινε η αναγκαία επικύρωση των προεδρικών επιλογών για: τον Γιάννη Σαρακιώτη στη θέση του Συντονιστή τομεαρχών (σ.σ. προς αντικατάσταση του Παύλου Πολάκη), της Ραλλίας Χρηστίδου ως αναπληρώτριας συντονίστριας και του Θάνου Μωραΐτη ως Διευθυντή της Κ.Ο.

Ο κ.Κασσελάκης αναφέρθηκε και σε άλλα θέματα, άμεσου προγραμματισμού, καθώς την Πέμπτη 14 Μαρτίου παρουσιάζεται το πρόγραμμα του κόμματος για τις ευρωκλογές, ανοίγοντας έτσι επισήμως την προεκλογική εκστρατεία.

Στο μεταξύ, ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε ότι παρουσιάζεται στον στρατό την επόμενη εβδομάδα και πιο συγκεκριμένα στις 15 Μάρτιου.

Νωρίτερα, το Euro2day.gr έγραφε πως αν υπάρξουν ερωτήσεις, θα γίνει αναφορά και στα σενάρια περί προσπάθειας του κ.Κασσελάκη να ανακηρυχτεί βουλευτής. Κι αυτό διότι αφενός ο Όθων Ηλιόπουλος δεν επιβεβαιώνει ότι σκέφτεται να παρατηθεί λόγω φόρτου εργασίας και, αφετέρου, η πέμπτη επιλαχούσα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωρζέττα Λάλη, έχει αποχωρήσει από το κόμμα από τον Νοέμβριο και, συνεπώς, θεωρείται βέβαιο ότι θα “παραλάβει” την έδρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Κασσελάκης είχε μπει στην τιμητική, ένατη, θέση του Επικρατείας ως δεύτερος εκπρόσωπος των αποδήμων. Πρώτος (και επικεφαλής του ψηφοδελτίου) ήταν ο καθηγητής του Χάρβαρντ, Όθων Ηλιόπουλος, ο οποίος ζει μόνιμα στην Αμερική.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v