Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κομφούζιο στην Εξεταστική Επιτροπή λόγω Ζ. Κωνσταντοπούλου

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας επιμένει να πάρει μέρος παρότι έχει εξαιρεθεί από μέλος της Επιτροπής λόγω ασυμβιβάστου. Δ.Μαρκόπουλος: «Δεν σας ακούμε διότι δεν υπάρχετε»

Κομφούζιο στην Εξεταστική Επιτροπή λόγω Ζ. Κωνσταντοπούλου

Καθυστέρηση μίας ώρας (προς το παρόν…) της συνεδρίασης της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής έχει προκαλέσει η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Με την έναρξη της διαδικασίας η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας μπήκε στην αίθουσα για να καταθέσει πρόταση μομφής στο προεδρείο της Επιτροπής, όπως είχε προαναγγείλει από χθες.

Δεδομένου όμως ότι η ίδια δεν είναι μέλος της Επιτροπής, το προεδρείο της ζήτησε να βγει από την αίθουσα, αλλά η ίδια αρνήθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι η εξαίρεσή της από μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής, που διερευνά την τραγωδία στα Τέμπη, αποφασίσθηκε αμέσως μετά τη σύσταση της Επιτροπής επειδή η ίδια εκπροσωπεί νομικά συγγενείς θυμάτων, οπότε τέθηκε θέμα ασυμβιβάστου.

Η Πλεύση θα μπορούσε να κινήσει διαδικασία πρότασης μομφής στο προεδρείο μέσω του βουλευτή της που είναι μέλος της Επιτροπής, ωστόσο η κ. Κωνσταντοπούλου επέλεξε να παραστεί δια ζώσης προκαλώντας το κομφούζιο.

«Δεν υπάρχετε»

Μετά από τρία τέταρτα, το προεδρείο της Εξεταστικής “άνοιξε” τη συνεδρίαση… με την κ. Κωνσταντοπούλου να παραμένει στην αίθουσα και να επιμένει να καταθέσει την πρόταση μομφής.  πρόεδρος της Επιτροπής Δημήτρης Μαρκόπουλος κάλεσε τα μέλη να παίρνουν κανονικά τον λόγο αγνοώντας την ύπαρξη της διότι “δεν υπάρχει”. Μάλιστα απευθυνόμενος στην ίδια την κ. Κωνσταντοπούλου της έλεγε συνέχεια “δεν σας ακούμε διότι δεν υπάρχετε”.

Πρακτικά αυτό ήταν αδύνατον, διότι όποτε ανοίγουν τα μικρόφωνα για να μιλήσουν οι βουλευτές-μέλη, ακούγεται μόνο η φωνή της αρχηγού της Πλεύσης.

Επίσης, ο κ. Μαρκόπουλος εξήγησε ότι δεν μπορεί να γίνει αυτό που θέλει η κ.Κωνσταντοπούλου διότι ο Κανονισμός της Βουλής δεν προβλέπει προτάσεις μομφής σε προεδρεία Επιτροπών.

Η συνεδρίαση διακόπηκε και θα επαναληφθεί στις 17.30 στην αίθουσα της Ολομέλειας.

"Θα παρασταθώ και θα συμμετάσχω στις Εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής"

Με επιστολή της η Ζωή Κωνσταντοπούλου γνωστοποιεί στον Πρόεδρο της Βουλής ότι κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά το Έγκλημα των Τεμπών θα παρασταθεί και θα συμμετάσχει κανονικά στις Εργασίες της Επιτροπής.

H επιστολή:

"Προς τον Πρόεδρο της Βουλής,
κ. Κωνσταντίνο Τασούλα

Σε συνέχεια της από 11/12/2023 επιστολής μου σας γνωρίζω ότι κατά την σημερινή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για το Έγκλημα των Τεμπών, θα παρασταθώ και θα συμμετάσχω κανονικά στις Εργασίες της Επιτροπής, ως τακτικό μέλος της, που ουδέποτε εξαιρέθηκα εγκύρως, αφού στην απόφαση περί εξαίρεσής μου, πλην άλλων, μετείχαν και 2 πρόσωπα, οι κκ. Α. Πλεύρης και Ζ. Ράπτη, που μετέπειτα ομολογήθηκε ότι είχαν σύγκρουση καθηκόντων.

Σε κάθε περίπτωση και επί τυχόν δικής σας αντίκρουσης ως προς την εγκυρότητα της απόφασης περί εξαίρεσης, σας γνωρίζω ότι κατά την σημερινή συνεδρίαση, θα αναπληρώσω νομίμως εγώ την κα Έλενα Καραγεωργοπούλου, ενώ τέλος για την περίπτωση που αρνηθείτε, παράνομα και αντικανονικά, την ανωτέρω παρουσία μου είτε ως τακτικού μέλους είτε ως αναπληρωματικού, σας γνωρίζω ότι πρόκειται να παραστώ στη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής προκειμένου να υποβάλω αίτηση εξαίρεσης του Προέδρου Δημητρίου Μαρκόπουλου και των λοιπών μελών του Προεδρείου της Εξεταστικής Επιτροπής, λόγω έκδηλης μεροληψίας τους, η οποία συνιστά πράξη υπόθαλψης υπαιτίων προσώπων για το έγκλημα των Τεμπών".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v