Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: Καμία θεραπεία για τον 72χρονο καρκινοπαθή στην Κρήτη

«Ο κόσμος δεν έχει να περιμένει τίποτα, αν δεν έχει γνωστούς, χρήματα ή τύχη. Αυτή είναι η φρικτή πραγματικότητα, ενός ΕΣΥ που υπονομεύεται διαρκώς τα τελευταία χρόνια από την κυβέρνηση της ΝΔ», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΡΙΖΑ: Καμία θεραπεία για τον 72χρονο καρκινοπαθή στην Κρήτη

«Ο 72χρονος καρκινοπαθής από την Κρήτη, που έδωσε τέλος στη ζωή του αντιμέτωπος με τα αδιέξοδα τα οποία οικοδομεί επιμελώς τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση της ΝΔ στον τομέα της υγείας, δεν έκανε ποτέ ούτε μια θεραπεία, όπως διαβεβαίωσε συγγενής του που, μιλώντας στο «Talk Radio 98.9», δήλωσε εκνευρισμό και για τη στάση του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οπως αναφέρει, «οι μαρτυρίες των συγγενών του εκλιπόντος δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνείας. Δύο και πλέον μήνες πέρασαν από την αρχική διάγνωση επιθετικού καρκίνου των πνευμόνων μέχρι να πραγματοποιηθεί η αναγκαία εξέταση PET SCAN. Στη συνέχεια δεν βρισκόταν το απαραίτητο φάρμακο, η χορήγηση του απαιτείται για την έναρξη χημειοθεραπείας. Με αναζήτηση του φαρμάκου από την οικογένεια, με αναβολές και ακυρώσεις, ο καρκινοπαθής οδηγήθηκε τελικά σε αδιέξοδο.

Από την άλλη πλευρά, ο αρμόδιος υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης, αν και προσπάθησε να αποφύγει τα επίμαχα ζητήματα, δεν τα κατάφερε. Για τον υπουργό η αναμονή για το PET SCAN είναι κάτι δεδομένο. Όσο για την έλλειψη του φαρμάκου, για το επόμενο βήμα, ο υπουργός βρήκε ιδανική ευκαιρία την τραγωδία για να αναδείξει τον δικό του θετικό ρόλο. Το φάρμακο ήρθε με πρωτοβουλία του και ανταποκρίθηκε άμεσα όταν του το είπαν. Αν είχαν επικοινωνήσει νωρίτερα, θα είχε βρεθεί αμέσως το φάρμακο. Ίσως ο υπουργός προσμένει με ταπεινότητα ένα ευχαριστώ για τις προσπάθειές του.

Αλλά ο κόσμος δεν έχει να περιμένει τίποτα, αν δεν έχει γνωστούς, χρήματα ή τύχη. Αυτή είναι η φρικτή πραγματικότητα, ενός ΕΣΥ που υπονομεύεται διαρκώς τα τελευταία χρόνια από την κυβέρνηση της ΝΔ, προκειμένου το δημόσιο να υποχωρήσει έναντι του ιδιωτικού και το αγοραίο να υπερνικήσει το εγγυημένο, από το κοινωνικό κράτος, αγαθό της υγείας.

Εκεί έξω, όμως, βρίσκονται χιλιάδες ασθενείς που έχουν συναντήσει τις αναβολές, τις καθυστερήσεις και τα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής. Υπάρχουν χιλιάδες εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, γιατροί και νοσηλευτές που βρίσκονται επίσης απέναντι σε αδιέξοδα, που όλο μεγαλώνουν. Και το δημόσιο σύστημα υγείας συρρικνώνεται και υποσκάπτεται με νέους τρόπους. Σ’ αυτή την κατάσταση πρέπει να μπει ένα τέλος. Ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία θα δώσει τον αγώνα για ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας, πραγματικό αποκούμπι για τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v